Acum citesti
Noile roți de XC Reynolds 309/289 au butuci LTD Ringlé Super Bubba X și jante diferite la față/spate

Reynolds încearcă să țină pasul cu lumea mereu în schimbare a MTB-XC-ului și a lansat un nou model de roți. Proiectate să acopere spectrul de la bicicletele de competiție la cele cu cursă scurtă de amatori, noile Reynolds 309/289 XC vin cu diferite opțiuni, în funcție de necesitate.

La prima vedere pare că 309/289 face referire la două modele, dar de fapt se referă la două roți diferite – cea din față și cea din spate. Reynolds a decis să folosească jante specifice în față și în spate pentru a maximiza performanța în față și a păstra greutatea redusă și confortul în spate.

Janta față 309 are janta cu lățime internă de 30 mm și permite rularea cu presiuni mult mai mici cu suport lateral bun, iar janta mai rigidă ca structură adaugă preciziei direcției. În spate, janta are doar 28 mm la interior, amortizează mai bine și e mai ușooară. Ambele jante au un profil subțire de 21 mm ce crește mult confortul.

Cum era de așteptat, jantele sunt tubeless ready cu margini hookless. Sunt construite cu aceleași tehnologii Impact Dispersing Matrix și MR5 folosite și la jantele de DH de la Reynolds, rezultatul fiind o structură care nu e doar mai ușoară ci oferă și rezistență la impact și durabilitate de top într-un pachet foarte ușor, pentru XC.

Roțile față și spate nu diferă doar ca lățime a jantelor, ele folosesc un număr diferit de spițe Sapim CX-Ray. Roata din față are doar 24 de spițe în timp ce în spate sunt 28 de spițe. Mai multe spițe ar trebui să ajute roata din spate să facă față cuplului din transmisie și impactului cu obstacolele mari, numărul mic de spițe în față ajuntând să echilibreze comportamentul roții cu janta lată.

Vor fi oferite două versiuni ale roților de top din carbon Reynolds Blacklabel, una cu butuci proprii produși de Industry Nine, ce folosesc sistemul de angrenare propriu Hydra, cealaltă ediție limitată folosint butucii Ringle Super Bubba X anodizați în culoarea turcoaz. Butucii Hydra oferă o cuplare printre cele mai rapide de pe piață, la 0.52 grade în timp ce butucii Bubba X sunt și ei rapizi, dar cu 4 grade.

În 2018 Hayes Performance Systems a cumpărat Reynolds Cycling iar cele două mărci au devenit o familie. Se pare că aceste roți sunt prima colaborare între cele două companii iar rezultatul este unul excelent!

Cu specificații aproape identice în afară de modelul butucilor, roțile BL cu butuci Hydra I9 sunt cele mai ușoare, la 1435 g setul. Roțile BL cu butuci Ringle au o greutate de 1540 g dar sunt mai ieftine, doar 1850$ față de 2099$ modelul cu Hydra.

În afară de modelele de top Blacklabel, există încă două opțiuni, versiunile TR și TRs. Acestea folosesc același design al jantei ca 309/289, dar jantele sunt construite din carbon așezat în structura Reynolds RP3, mai ieftin.

Modelu mai bun TRs are un butuc îmbunătățit, cu 6 clicheți defazați ce oferă angajare la 5 grade în timp ce TR are 4 clicheți și angajare la 10 g. Spițele sunt Sapim CX-Delta iar prețul diferă și el, fiind de 1549.99$ pentru varianta TRs și 1299.99 pentru TR.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − eight =