Acum citesti
Noi informații despre bicicliștii din România

ProBikeAddiction a luat pulsul comunităților de cicliști din România printr-un sondaj de opinie online desfășurat între 24 ianuarie și 20 februarie 2013. Asociația ieșeană publică acum rezultatele obținute, în speranța că acest lucru va duce la o limpezire a imaginii comunității celor care folosesc bicicleta.

La sondaj au participat 168 de cicliști, din 28 de orașe. Cei mai mulți repondenți au fost din București – 37, respectiv Iași – 32. Locul II al Iașului între numărul persoanelor care au răspuns la sondaj nu este o surpriză, țintând cont de faptul că ProBikeAddiction va avea sediul central în Iași. Cu toată acestea, întreaga țara a fost bine reprezentată – Brașov, Botoșani, Timișoara, Târgu Mureș, Suceava, Arad, Sighetu Marmației sau Lugoj fiind alte orașe cu cel puțin 3-4 repondenți.

Rezultatele indică faptul că 60% dintre repondenți folosesc bicicleta ca mijloc de transport pentru a merge la serviciu. Și fac asta pentru că este sănătos, prietenos pentru mediu și reprezintă o modalitate de deplasare mai ieftină și mai rapidă decât dacă ar folosi mașina. O problemă este însă lipsa parcărilor pentru cicliști la locurile de muncă ale acestora. 46,47% dintre repondenți au menționat acest aspect. Chiar dacă prezentul sondaj nu atinge numărul necesar de repondenți pentru a fi considerat reprezentativ, întrebările prezente și răspunsurile vin în clarificarea imaginii comunității. Rezultatele complete pot fi văzute aici.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 − 10 =