Acum citesti
MTB Maraton Baia Mare se află la ediția cu numărul 7 în 2013

În data de 06.07.2013, în Stațiunea Izvoare, va avea loc cea de a 7-a ediție a maratonului de mountain-bike ”MTB Maraton Baia Mare” organizat de Asociația Club Sportiv ”Mad Snails” Baia Mare. În  2013, organizatorii încearcă să își aducă aportul în așa fel încât  și această editie a șaptea să fie o reușită. În decursul celor 6 ediții precedente numărul de participanți și spectatori a crescut constant, anul trecut ajungând aproximativ la 750 (200 de participanți, aproximativ 550 de spectatori).

mtb_maraton_baia_mare_2013

Genul competiției este maraton mountain-bike pentru diferite vârste și categorii. Astfel, maratonul are ca distanțe de concurs un traseu de 15 km denumit „Family Tour” (unde vor putea participa copii cu vârsta maximă de 14 ani însoțiți de minim un părinte sau tutore legal), un traseu hobby de 30 de km, semimaraton de 50 km și maraton de 100 km. Traseele de 50 și 100 de km au un grad de dificultate mediu spre avansat.

Descrierea traseelor:

  • 30 km: Izvoare – Drumul Cărbunarilor – Stedea – Drumul Jidului – Izvoare

Diferența de nivel: 450 m

Este un traseu de dificultate scăzuta fiind compus doar de drumuri de macadam și asfalt. Prima parte a traseului oferă concurenților o priveliște pitorească, ocolind Platoul Izvoarelor pe curba de nivel, după care urmează un urcuș de aprox 3,5 km, mai solicitant. Traseul se termină cu o coborâre de 2 km de macadam, cu drum bolovănos, necesitând multă atenție!

  • 50 km: Izvoare – Igniș – Groape – Iezuri – Bouriște – Valea Valău – Baraj Firiza –
    Blidari – Valea Blidari – Drumul Jidului – Izvoare.

Diferența de nivel: 1.750 m

Aici vorbim deja de un traseu mediu spre avansat, variind între aproape toate tipurile de trasee iubite sau mult temute de cicliști. Coborârile sunt alcătuite din două poteci single track abrupte și tehnice, 100% ciclabile, iar urcările pe drumuri de macadam, pe măsura. Exista și o porțiune de “push bike” de aprox. 800 de metri, pe un urcuș abrupt.

  • 100 km: Izvoare – Igniș – Groape – Iezuri – Bouriște – Valea Valău – Baraj Firiza – Blidari – Valea Blidari – Poiana lui Dumitru – Rostosa – Poiana Lungă – Pleșca – Stedea – Drumul Jidului – Izvoare

Diferența de nivel: 2.800 m

Traseul este comun cu cel de 50 km în primii 40 de km, după care virează dreapta și începe o coborâre relaxantă. În capătul coborârii urmează un urcuș solicitant urmat iar de curbe de nivel, și o priveliște sălbatică printre brazii Poienii lui Dumitru. De la bifurcația cu traseul de 50 km, drumurile sunt 100% macadam oferind concurenților șansa de a-și dovedi anduranța. Ulterior, pe ultima cățărare traseul se unește cu cel de la 30 km și se termină cu un sprint scurt pe asfalt către finish.

plakat FINAL

Pe toate traseele intersecțiile sunt bine marcate cu spray portocaliul fosforescent, iar traseul cu benzi de marcat de culoarea alb-roșu. Traseele prezinta atât puncte de alimentare cât și check point-uri, după cum urmează:

Traseul de 30 km: 1 punct de alimentare/1 checkpoint

Traseul de 50 km: 3 puncte de alimentare/3 checkpoint-uri

Traseul de 100 km: 6 puncte de alimentare/3 check point-uri

Traseul de 15 km – Family Tour: 1 punct de alimentare

Punctele de alimentare pun la dispoziția participanților banane, lămâi și răcoritoare hidratante. Alte aspecte privind organizarea privesc sistemul de cronometrare cu cipuri și startul și sosirea care au loc la Cabana Brazi 2 situată în Stațiunea Izvoare, județul Maramureș. Situată sub vârful Igniș, în partea de SV a Munților Gutâi, înconjurată de un peisaj montan pitoresc, Cabana Brazi 2 oferă doritorilor posibilități de cazare și masă. Aceasta are o capacitate de cazare de 45 locuri, oferind atât camere single, double, cât și camere cu 3, 4 sau 5 paturi. Băile sunt comune (separate cele de fete și băieți) la capătul holului. Cabana dispune și de câteva camere tip apartament, cu baie proprie. De asemenea, este situată într-o zonă liniștită, având o vedere panoramică asupra Stațiunii Izvoare. Se poate opta și pentru cazarea la cort, curtea cabanei fiind destul de întinsă.

Înscrierile se pot face atât pe site-ul competiției www.mtbmaratonbaiamare.ro, cât și la fața locului. Taxa de participare la acest eveniment este de 55 lei până la data de 04.07.2013 sau la fața locului 75 lei.

Ediția de anul acesta a maratonului se desfășoară în parteneriat cu Asociația ”Prietenii Spitalului Dr. Constantin Opriș Baia Mare”, sprijinind astfel acțiunea de strângere de fonduri pentru dotarea Secției de Oncologie. Pe toată durata zilei vor avea loc demonstratii de spinning alături de instructoarea Kitty Buju, precum și activități interactive pentru cei mici: picturi pe față, modelări baloane, animații, jocuri pe bicicletă.

Programul evenimentului:

Vineri:

Ora 12:00 – 19:00 înscrieri la fața locului (Cabana Brazi 2 – Izvoare)

Sâmbătă:

Ora: 7:00 – 9:00 – înscrieri, preluare numere

Ora: 9.45 – invitarea concurenților la linia de start

Ora: 10.00 – start la toate categoriile de concurs

– pe scena se va da startul si la demonstratiile de spinning (Fortis Gym)

Ora: 14.00 – premiere 30 km si Family Tour

Ora: 14.30 – concert trupa „.ROM” – Cluj Napoca (Ionut Mangu, Ioan Onisor, Roxana Zapartan, Razvan Krivach)

Ora: 15:00 – servirea gulyasului

Ora: 16:00 – concert BLACK MORPHIUM (trupa locala)

Ora: 17:00 – premiere 50 km și 100 km

Ora: 21.00 – foc de tabără

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + 11 =