Acum citesti
Mezzer Expert este noua furcă pentru mtb-enduro de la Manitou

Chiar dacă în privința specificațiilor noua Manitou Mezzer Expert nu este la fel de performantă ca varianta Pro, totuși oferă mare parte din specificații și performanțe, dar la un preț mai bun.

Suspensiile pentru enduro sunt în general robuste, așa că și pentru Mezzer Expert s-a păstrat șasiul de 37 mm prezent la Mezzer Pro, construit din aluminiu 7000 la care s-a adăugat potcoava inversă, specifică furcilor Manitou. Aparent noua Expert este a 2a cea mai ușoară furcă potrivit Manitou – varianta 27,5” cu 180 mm cursă, greutatea anunțată fiind de 2.030 g.

Mezzer Expert, folosind același șasiu ca modelul Pro, înseamnă că este upgradabil cu componentele de la Pro, întrucât acestea pot fi cumpărate separat, dacă dorești. Reglajul IRT pentru volum și amortizorul MC2 pe care le folosește Mezzer Pro, pot fi achiziționate aftermarket.

Pe spatele fiecărui braț, sub potcoavă, vei găsi supapele Trail Side Relief (TSR) cu ajutorul cărora poți scăpa de presiunea acumulată în furcă pe traseu, în timp ce te dai foarte tare la vale.

La interior vei găsi ansamblul Manitou Expert Air System, format dintr-o singură valvă pentru aer care echilibrează presiunea pozitivă și negativă. Cursa suspensiei poate fi ușor reglată cu ajutorul distanțierelor interne, care-ți permit să scurtezi de la 180 mm la 140 mm, fără să fie nevoie să cumperi componente suplimentare.

Volumul de aer pozitiv poate fi ajustat prin reglajul IVA – Incremental Volume Adjuster, poziționat în partea de sus a brațului care găzduiește camera de aer.

foto pinkbike.com

Construit special pentru Mezzer Expert, noul amortizor de compresie VTT-6P folosește un singur buton de reglaj pentru compresie, acesta ajustând în același timp ambele viteze de compresie, mare și mică.

Noua Manitou Mezzer Expert este disponibilă în variantele pentru roți 27,5” sau 29er, ax de 15 x 110mm Hexlock SL, montant post mount pentru etrier și două opțiuni de offset. Prețul este de 797 euro. Pentru România distribuitorul oficial este Gepard.bg, dar furca poate fi găsită și pe site-uri internaționale gen Bike24.de, Bike-discount.de etc.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × five =