Acum citesti
Îţi doreşti o bicicletă din bambus? Ţi-o poţi construi singur cu kit-ul Bamboobee BIY

Dacă demult doreai să-ţi construieşti propriul cadru de bicicletă iată ai acum ocazia mulţumită acestui kit care oferă materialele şi instrucţiunile necesare. Cadrul rezultat nu va fi unul din oţel, aluminiu sau carbon ci din ceva mult mai frumos, bambus!

bicicleta bambus Bamboobee BIY 4

Producătorul ne asigură că bicicleta care va rezulta va fi suficient de solidă pentru a putea fi folosită zi de zi. Pentru început cadrele oferite vor fi de tip cross country şi vor veni în mărimile S, M şi L. Există şi opţiuni pentru a-ţi construi cadru cu frâne pe disc sau transmisie pe curea.

În interiorul pachetului vei găsi toate piesele necesare asamblării cu excepţia adezivului de tip epoxy pentru care este nevoie de permis special pentru a fi expediat în cutie. Aşadar acesta va trebui să-l cumperi singur de la un magazin specializat. Totul este din materiale naturale mai puţin zonele din cadru asupra cărora se exercită forţe mai mari cum ar fi ţeava head tube, BB şi dropout-urile spate. Acestea sunt din aluminiu.

[youtube id=”32XN347pyBM” width=”600″ height=”350″]

După ce părţile sunt asamblate totul se leagă cu sfoară din cânepă după care se adaugă adezivul epoxy. Uscarea durează în jur de trei zile după care poţi trece la şlefuirea îmbinărilor. Ok, poate nu-ţi va ieşi la fel de profesional ca bicicletele din expoziţii, dar măcar este făcuta de tine.

Preţul unui astfel de kit este de 179$ la care se adaugă livrarea de 30$. Ideea pare excelentă mai ales acum în sezonul rece. Când este prea frig să ieşi la o tură poţi lucra în casă la cadrul tău din bambus.

Via bamboobee.com.sg

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 1 =