Acum citesti
Ideal Geiger Team vrea cât mai multe puncte UCI în 2014

Sâmbăta, 15 martie 2014, în prezența Președintelui FRC Carol Eduard Novak, a partenerilor, a colaboratorilor și a prietenilor, a avut loc la Sibiu prezentarea echipei de ciclism Ideal Geiger Team.

geiger

In cadrul acestui eveniment au fost prezentate performantele echipei, noii membri si planurile pentru anul 2014. Din acest an Ideal Geiger Team este sustinuta de Parmalat, care promoveaza brand-ul Santal. In zona tehnica, Ideal Geiger Team se bazeaza si anul acesta pe cele mai bune produse de la Ideal, Shimano, Fox, Pro, Kenda, Elite. Alaturi de echipa se afla si cei de la: actionsport.ro, xtremvideo.ro, ciclism.ro, Haico, Radio Guerrilla.

Presedintelui Federatiei Romane de Ciclism Carol Eduard Novak: “Aceasta echipa este un reper. Este un reper pentru acei copii care au inceput acum ciclismul si vad ca si in Romania se poate. Ideal Geiger Team a aratat ca se poate reusind din fonduri proprii, fara sprijinul autoritatilor, fara sprijinul Federatiei Romane de Ciclism din pacate, sa faca an de an pasi mari in realizarea performantelor. Insa lupt pentru ca Federatia Romana de Ciclism sa sprijine cei mai buni ciclisti din Romania pentru ca aceasta situatie trebuie remediata. Aveti tot sprijinul meu si va promit ca va voi ajuta cu tot ce pot.”

Tudor Oprea, lider si co-fondator al echipei Ideal Geiger Team: „Dorim ca in anul 2014, echipa sa acumuleze cat mai multe puncte UCI la competitiile internationale unde care vom fi prezenti in vederea calificarii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.Vom avea foarte mult de luptat pentru acumularea lor insa suntem pregatiti atat fizic, cat si psihic pentru acest lucru. Am participat deja in Cipru la doua competitii din calendarul UCI, saptamana viitoare plecam in Israel, urmeaza Turcia, Germania, Cehia, Italia, Bulgaria, Grecia. Speram sa avem in viitor o echipa mai mare de juniori pe care sa-I ajutam sa ajunga pe cele mai inalte trepte ale ciclismului mondial. Ne bucuram ca am reusit sa avem sustinere din partea partenerilor Ideal Geiger Team si le multumim inca o data pentru acest lucru.”

Ulisse Gheduzzi, Team Manager si co-fondator al echipei Ideal Geiger: “In ciuda distantei dintre Bucuresti si Avrig am inceput si dezvoltat un proiect foarte complex, care in momentul de fata numara oficial 4 ani. Pro Cycling Team are in momentul de fata o echipa de profesionisti, o echipa de amatori si una de copii si incearca sa fie, prin toate activitatile desfasurate, un exemplu pentru toti iubitorii ciclismului din Romania.”

Echipa Elite de la Ideal Geiger Team este formata din :

Lucian Logigan

– Campion national de Cross-Country Olimpic 2007, 2008, 2009,  2011 si 2013 ( in 2010 vice-campion la aceasta disciplina );

– Campion National de Cross-Country Maraton in 2007 si 2010. In 2009 e vice-campion;

– Campion National de Ciclocross in 2008, 2009.

Vice-Campion National de Ciclocross in 2013.

– Campion Balcanic in 2006, 2008 la XCO. Anul urmator in 2009, ocupa locul 3 la Balcaniada.

Tudor Oprea

Multiplu campion si vice-campion national si balcanic la ciclism. Are in palmares 11 titluri de campion national al Romaniei la mountain bike cross country si 4 titluri de campion balcanic in aceeasi disciplina. Este singurul ciclist roman care a participat la un concurs olimpic de MTB. El este si selectioner pentru lotul national de XCO (Cross Country Olimpic ).

Cristian Losonczi

Are in palmares 4 titluri de campion national, trei in cross country si unul in marathon; locul 3 la campionatele balcanice de cross country 2011. La sosea un loc 2 si un loc 5 la campionatele nationale, iar la ciclocros un loc 3 tot la campionatele nationale. In anii 2011 si 2012 a fost ales de Federatia Romana de Ciclism ca cel mai bun junior roman in ciclism.

Tudor Radu

Primul junior roman participant la Campionatele Mondiale de Mountainbike – Cross Country. In 2005 a obtinut titlul de Campion Balcanic si cel de Campion National la categoria de varsta Under23. Are in palmares mai multe medalii la Campionatele Nationale si Campionatele Balcanice. Specialitatea lui sunt circuitele tehnice de Cross-Country si competitiile de XCE (Eliminator).

Attila Madaras – s-a alaturat echipei din acest sezon.

Incepand cu anul 2005 Attila reuseste sa se pozitioneze pe podium, in general la categoria under 23 pe pozitia de Campion sau Vice-Campion.Il intalnim in primii trei la Campionatele nationale de: XCO, MTB Maraton, Ciclocross, Ciclocross Elite, Sosea-fond si Sosea-contratimp. In 2008 devine vice-campion de Cross-Country la Elite, in 2010 ocupa locul 3 la aceeasi categorie, urmand ca in anul 2013 sa devina Campion National la amatori atat la Cross-Country Olimpic, cat si la Cross-Country Maraton.

Ulisse Gheduzzi – team manager si co-fondator al echipei se ocupa si de viitorul ciclismului in Romania.El a infiintat o scoala de mountain-bike in toamna anului trecut care s-a bucurat de un foarte mare succes.Toata iarna copii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani au venit saptamanal la cursuri, urmand ca la finalul lunii aprilie sa sustina un “examen”.Cursurile la Scoala de MTB care se desfasoara in fiecare zi de luni de la ora 17:00 in Parcul Carol sunt gratuite.

Copiii au fost reprezentati de Alois si Alan Gheduzzi, Timea Oprea si Dorotheea Elena Vrinceanu. La Sibiu au fost prezenti si membrii amatori ai echipei Ideal Geiger : Robert Kovacs, Fabian Gandila, Francis Sarosi, Stefan Constantin, Mihai Tipurita, Mircea Radovici, Alex Tarata, Robert Sofronie, Sebastian Luca, Monica Serachitopol, Delia Ianos, Anda Tioc, Andrei Mares, Fabio Gattoni, Roberto Burtea si Serban Iliescu. Lor li s-a alaturat din acest sezon si Memo ( Sebastian Vrinceanu ) de la Radio Guerrilla, el insusi fiind un mare iubitor al ciclismului si unul din cei care promoveaza acest sport in Romania.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 4 =