Acum citesti
GoPro lansează noul HERO9 Black – mai multă rezoluţie, mai multă stabilizare, două ecrane şi altele

Noul GoPro HERO9 Black a fost lansat recent, şi vine pe piaţă cu două noutăţi foarte solicitate de consumatori – ecran în faţă şi lentile înlocuibile. Însă în plus faţă de aceste două noutăţi principale, există şi multe altele.

Noul HERO9 are acum stabilizare HyperSmooth 3.0, TimeWarp 3.0, 8x stabilizare slow-motion şi specificaţii noi cum ar fi Hindsight, cu care reuşeşti să filmezi chiar şi ce ai ratat să filmezi.

Specificaţii pe scurt GoPro HERO9 Black

  • Rezoluţie video 5K30
  • Fotografii 20mp
  • Autonomie baterie cu 30% mai mare
  • Stabilizare HyperSmooth 3.0
  • Dimensiuni fizice mai mari
  • Ecran pe faţă
  • Ecran mai mare pe spate

Până acum, dacă cumva zgâriai lentilele însemna că trebuie să schimbi camera cu totul. Acum, odată cu lansarea noii HERO9, lentilele obişnuite pot fi înlocuite, dar există şi lentilele opţionale Max Lens Mod, care oferă camere caracteristici noi.

O altă specificaţie nouă şi solicitată de public, a fost ecranul pe partea din faţă a camerei. Acum, noua HERO9 are aşa ceva. Cu ajutorul acestuia poţi face încadrarea perfectă când te filmezi. Ecranul arată în continuare şi setările tale, nivelul bateriei, iar LED-ul pentru filmare este deasemenea prezent.

Toate aceste noi specificaţii consumă mai mult curent, aşa că noua HERO are acum şi o baterie mai mare, de 1720 mAh, mai mult cu 500 mAh faţă de HERO8. GoPro spune că acest nou acumulator oferă autonomie cu 30% mai multă decât la HERO8. Preţul pentru un extra acumulator este de 20$.

Caracterstici GoPro HERO9

Din punct de vedere vizual, cel mai important upgrade este noul ecran color frontal. Cu ajutorul său poţi face acum mult mai uşor selfiuri şi vlogging. Camera este puţin mai mare decât la HERO8, cu 4,7 mm mai lată; 6,4 mm mai înaltă şi 5,2 mm mai groasă.

Noua cameră păstrează poziţionarea celor două microfoane – faţă şi latura stângă, pentru a capta sunet cât mai mult, dar şi pentru a filtra zgomotul produs de vânt. În plus, pentru microfonul lateral, camera oferă o specificaţie suplimentară.

Acesta este ascuns în spatele unei protecţii care permite apei să se scurgă mai repede. În felul ăsta, după ce scoţi camera din apă, sunetul înregistrat revine mai repede la normal.

Dimensiunile mai mari ale camerei sunt pentru a acomoda ecranul mai mare, care va fi cu adevărat util când vrei să te uiţi repede peste ce ai filmat. Este în contiunare tactil, deci foarte uşor de folosit.

Noua HERO9 dispune de acelasi suport de instalare „pliabil”, ca la HERO8, aşadar toate accesoriile vechi se vor potrivi în continuare, cu excepţia carcasei Media Mod.

Carcasele GoPro HERO9 Black

Pentru noua HERO9, GoPro vine şi cu o carcasă nouă – preţ 79,99$, care combină un microfon extern cu protecţie detaşabilă pentru vânt cu mufa de 3,5 mm pentru microfon extern. Carcasa este echipată şi cu „cold shoe”, unde poţi fixa lumina externa GoPro Light Mod (49,99 $).

Odată cu lansarea noii HERO9, există acum şi lentilele Max Lens Mod (99,99$) care fac mai multe decât doar să schimbe câmpul vizual. În primul rând acesta este lărgit la 155°, cel mai larg de până acum pentru GoPRo, dar şi stabilizarea este îmbunătăţită când ai aceste lentile instalate.

Când foloseşti lentilele Max Lens Mod, stabilizarea trece pe modul Max HyperSpooth, făcând filmarea şi mai stabilă decât deja super-stabila HyperSmooth 3.0. În plus şi filmarea TimeWarp va fi mai bună. Aceste noi lentile permit de asemenea, să fixezi orizontul. Aşadar, dacă faci rotiri în aer, intenţionate sau accidentale, filmarea va rămâne spectaculoasă, chiar şi când te roteşti. Pe de altă parte, dacă foloseşti aceste lentile, adâncimea la care poţi scufunda în apă noua HERO9, scade de la 10 metri la 5 metri.

Specificaţii GoPro HERO 9 Black

Pozele au acum rezoluţie de 20mp, cu Superphoto şi HDR, imaginile având acum şi culori vivide, dar şi foarte largi (wide). Avem şi specifcaţii pentru video în buclă similare cu opţiunile modului de filmare 4:3. în plus, atunci când filmezi 5K, fiecare cadru are aproape 15MP, aşadar poţi scoate poze la rezoluţie mare din fişierul video.

Opţiuni noi foto şi video

Hindsight permite să înregistrezi 30 secunde înainte să apeşi butonul de înregistrare. Astfel, nu vei mai rata momentul pe care voiai să-l imortalizezi, doar pentru că nu ai găsit la timp butonul REC.

Pe lângă Hindsight exista şi alte trei noi specificaţii interesante: Live Burst; Scheduled Capture şi Duration Capture:

  • Live Burst – face poze timp de 15 secunde, înainte şi după ce apeşi butonul. Din pozele rezultate poţi alege să o păstrezi doar pe cea mai bună sau poţi face un scurt film de 30 secunde.
  • Scheduled Capture – permite să setezi ora la care să pornească înregistrarea, ideal dacă vrei să filmezi dimineaţa devreme un răsărit, dar nu ai chef să te şi trezeşti la ora aia.
  • Duration Capture – permite să setezi durata de timp pentru care vrei să înregistreze. Astfel, după ce porneşti înregistrarea camerei, poţi fi liniştit că aceasta se opreşte automat după intervalul ales de tine şi nu ocupă memoria inutil cu filmare lungă. Economiseşte de asemenea, şi bateria.

Preţuri GoPro HERO9 Black

Noua GoPro HERO9 Black are preţul de 479,99 euro sau 379,98 euro dacă îţi faci abonament pe 1 an. Abonamentul include:

  • Spaţiu nelimitat de stocare în cloud;
  • Reduceri de până la 50% pe Gopro.com;
  • Card de 32 GB inclus;
  • Înlocuirea camerei în cazul deteriorării, un fel de asigurare (maxim două pe an).

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 5 =