Acum citesti
Gențile Restrap Adventure Race sunt foarte încăpătoare și au în total sub 1 kg

Odată cu moda curselor lungi fără suport, noile genți Restrap Adventure Race oferă o modalitate de a transporta tot echipamentul necesar, fără a depăși cu toate împreună goale 1 kg. Pachetul e format din 4 genți de bicicletă și una de corp.

Restrap are experiență bogată în producția de genți de bicicletă, dar modelele lor construite solid în UK, cu garanție pe viață, au fost de obicei grele, obiectivele principale fiind volumul mare și durabilitatea. Noua serie Adventure Race schimbă asta, fiind mult mai ușoare, proiectate pentru curse de tip audax, ultra-endurance și bikepacking ori pentru orice altă tură unde e nevoie de o greutate cât mai mică.

Noua serie Adventure Race include 5 componente: pentru toptube, cadru, ghidon, șa plus o geantă mică de umăr. Secretul scăderii greutății e materialul ușor, din mai multe straturi și impermeabil X-Pac X21. Dar mai mult decât prototipurile anterioare care foloseau același material, varianta de serie mai folosește încă câteva materiale diferite pentru a balansa greutatea și performanța în gamă, fiind fabricate folosind cele mai avansate tehnologii CNC și laser în atelierele proprii Restrap, totul fiind făcut manual.

Versiunea Adventure Race a genții Restrap pentru toptube poate transporta chiar mai mult echipament decât versiunea normală și cântărește de două ori mai mult. E un mod interesant de a începe o scădere a greutății, dar Restrap consideră că este cea mai importantă piesă ce va ajuta cu volumul său de 1.5 să poată fi accesate multe lucruri fără a fi nevoie să se oprească bicicleta.

Geanta Adventure Race Top Tube costă 72 Euro și e fabricată în mare parte din material cu textură rombică X21, are greutatea de 192 g și folosește sistemul de capac Hypalon ce protejează zona fermoarului YKK. Trei bucle diferite, fiecare cu 3 puncte de prindere, asigură fixarea precisă pe bicicletă, fiind ușor de instalat pe orice combinație de pipă/headset și funcționează perfect cu celelalte modele de genți Restrap.

Geanta de cadru Adventure Race o completează pe cea de pe toptube, având cam aceiași lungime de 35 cm. Mai voluminoasă și mai mare decât modelul standard Medium, varianta Adventure Race oferă o capacitate de 4 l, lăsând în același timp loc în cadru pentru două bidoane de mărime mare pentru cadrele de dimensiune M și L. Restrap folosește și sistemul magnetic de prindere a bidonului Fidlock, acesta putând fi prins de geanta de pe downtube.

Geanta de cadru Adventure Race Frame bag costă 90 Euro, e fabricată din material X21, are o greutate de 198 g și are capace de protecție Hypalon ce protejează buzunarele închise cu fermoar pe ambele părți. Geanta folosește o prindere lată cu velcro pe downtube, pentru compatibilitate cu orice cadru, având și un port pentru a ruta un eventual cablu de încărcare.

Geanta Adventure Race Aero Bar se prinde de ghidonul aero. Folosește o structură din X21 tăiată cu laser și Hypalon, sturcutra fiind prinsă sigur de aero bar, în interior fiind prinsă o geantă impermeabilă de 7 l cu o buclă Fidlock magnetică. Obiectele din interior nu sunt accesibile din mers, dar sunt ușor de scos odată dat jos de pe bicicletă. Geanta are cordeline elastice pe partea superioară, așa că se mai pot atașa obiecte și acolo.

Geanta de ghidon Adventure Race Aero Bar costă 120 Euro, este orientată în față, este 100% impermeabilă și are doar 265 g. În locul sacului impermeabil se pot transporta și alte obiecte necesare.

Geanta de șa Adventure Race Saddle Bag merge pe aceiași idee, cu o structură prinsă de șinele șeii și conectată la tija de șa cu o buclă și un element de blocare din spumă. Structura din X21 + structura internă + suportul Hypalon și sacul impermeabil de 7 l au împreună doar 1/3 din greutatea genții standard Restrap, păstrând însă sistemul facil de încărcare și descărcare. Geanta este cu doar 24 g mai grea decât modelul lor mult mai mic de 4.5 l!

Geanta de șa Adventure race costă 120 Euro, are o greutate de 234 g și include bucle tăiate cu laser-ul pentru atașarea unei lumini în spate, pe lângă elementele reflectorizante prezente.

Gentuța de umăr ar fi putut fi un element separat de restul, dar e foarte utilă când se merge fără bicicletă. E fabricată din nylon impermeabil lejer, costă 30 Euro și oferă o metodă simplă de a merge la cumpărături în timpul turelor de bicicletă. Aceasta are 70 g și se transportă cu o buclă reglabilă pentru umăr din Hypalon. Când nu e folosită, aceasta se rulează și se poate păstra în buzunar sau într-una din celelalte genți.

Toate gențile din seria Adventure Race sunt disponibile în culoarea neagră, cu o opțiune de gri pentru elementele din X21. Toate au incluse elemente reflectorizante pentru creșterea vizibilității. Gențile sunt în diverse faze de producție și vor fi disponibile pentru pre-comandă în 20 martie. Primele comenzi vor fi expediate la mijlocul lunii aprilie 2020.

Restrap are și un parteneriat cu Komoot, cupărătorii de produse de peste 100 Euro primind harta unei regiuni gratuit (în valoare de 9 euro) iar cei ce cumpără peste 200 euro primesc o descărcare a hărții globale (în valoare de 30 euro). La cumpărare, Restrap trimite automat voucher-ul pentru Komoot.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 5 =