Acum citesti
Edilii Timișoarei au pedalat pe infrastructura velo aprobată chiar de ei

Zeci de angajaţi ai Primăriei Timişoara, însoţiţi de poliţişti locali, dar şi de timişoreni, au pornit la pedalat, joi, prin municipiu, cu ocazia Zilelor Energiei. Acţiunea s-a dorit a fi un exemplu pentru timişoreni în încercarea de a-i convinge să opteze pentru bicicletă în deplasările zilnice, însă oficialii municipalităţii timişorene au putut să se lămurească pe drum cum stă Timişoara la capitolul infrastructurii velo.

tion_1

Angajaţii Primăriei Timişoara, în frunte cu viceprimarul Dan Diaconu, au pornit pe biciclete din curtea interioară a instituţiei, în timp ce primarul Nicolae Robu a însoțit grupul cu mașina.

“Este a patra ediţie a Zilelor Energiei, iar Direcţia de Mediu organizează acest eveniment cu care ne mândrim. Este o formă în care transmitem un mesaj Directivei Comunităţii Europene care spune că până în 2020 avem obligativitatea de a diminua amprenta de carbon cu măcar 20 la sută. Este o formă prin care dorim să dăm un exemplu”, a explicat directorul Direcţiei de Mediu Timiș, Adrian Bere. El a mai explicat că în cadrul acestui proiect municipalitatea a achiziţionat recent zece biciclete, care vor fi puse la dispoziţia angajaţilor care doresc să le folosească pentru deplasările pe teren.

Sursa: www.tion.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 4 =