Acum citesti
Echipa Ideal Geiger s-a întors din cantonamentul efectuat în Cipru

În perioada 28.02 – 11.03, echipa Ideal Geiger s-a bucurat de un cantonament călduros în Cipru. Scopul acestui stagiu de pregătire a fost acumularea de „ore de zbor” pe bicicletă, profitând de clima prietenoasă a insulei și de relieful variat. Locul oferă alternative impresionante de antrenament, pe o rază de 40 de kilometri având posibilitatea de a ajunge de pe malul Mediteranei până la altitudini de peste 1000 de metri.  Solul pietros a fost o ocazie bună de îmbunătățire a tehnicii, în special pe superbele porțiuni de single trail, în timp ce șoselele sinuoase slab populate de mașini au contribuit la acumularea de kilometri.

Membrii echipei recunosc că o adevarată provocare a reprezentat mersul pe partea stângă a șoselei, un mic detaliu pe care în unele intersecții îl mai uitau. Nici pe off-road nu au lipsit peripețiile, noțiunea de „snake bite” fiind perfect aplicabilă și pentru cicliști, nu doar pentru anvelopele bicicletei. O viperă de 2.2 inch (comparând-o cu dimensiunea unei anvelope) care își regla temperatura corpului în mijlocul virajului, pe un drum forestier, a fost cea care a pricinuit această descoperire.

Regretele stagiului din Cipru se leagă de imposibilitatea particpării la cursele de mountain bike desfășurate în acea perioadă. Refuzul eliberării licențelor i-a obligat pe componenții echipei Ideal Geiger să-i privească de pe margine pe rideri ca Jaroslav Kulhavy sau Emil Lindgren. Cu un minim de efort din partea Federației Române de Ciclism, riderii echipei românești putea lua parte la 4 zile de concurs în cadrul celor două competiții Cyprus Sunshine Cup, cu șanse de a obține puncte UCI.

Una peste alta, deplasarea din Cipru a însemnat 50 de ore de antrenament acumulate, cu diferență totală de nivel de 20.000 metri. Pentru o galerie foto din cantonament accesează această adresă.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 + 12 =