Acum citesti
Centrul Bucureștiului va aparține, în viitor, pietonilor și bicicliștilor

Primăria Generală a Municipiului București are de gând să reconfigureze mai multe zone din centrul orașului astfel încât să fie dedicate agrementului și transportului nemotorizat. Primele luate în vizor sunt Zonele Unirii, Lahovary sau Academiei care vor fi înverzite şi dotate cu mobilier urban pentru relaxare, informează B365.ro.

bucuresti_pentru_oameni

Aceste zone urmează să fie dotate cu mobilier urban, dar se vor amenaja și mai multe spații verzi, precum și parcări. De asemenea, traficul pietonal și cel pe biciclete va avea prioritate, însă în forma prezentată, se pare că vom avea de-a face mai mult cu niște zone pentru plimbări, nu neapărat infrastructură propriu-zisă pentru deplasarea pe două roți.

În schimb, strada Academiei ar urma să beneficieze de un traseu pietonal și pentru bicicliști, conform aceleași surse. Porțiunea face parte dintr-un plan al PMB care vizează realizarea unui astfel de tronson mai lung care leagă Piața Romană de cartierul Rahova.

Sursa: B365.ro

Vezi Comentariu (1)
  • Chiar mai crede cineva în propaganda Primăriei? Uitați-vă la bucata deschisă traficului din Buzești, okai, n-a fost tăiată vr-o panglică, dar s-a reușit realizarea unei extraordinare linii de parcare pentru corporatiștii ce vin la muncă prin zonă. Un fel de Holy Graal cum ar zice francezul. Vă gândiți la pistele pentru bicle de pe ambele părți ale Buzeștiului? Dacă da aveți mare dreptate. Șoferii sunt primii beneficiari ai modernizării acelei artere.
    Mai departe îi dau cuvântul stimabilului domn (ouch am scris cu literă mică?…) Oprescu, pentru a vă explica cum și în ce fel va lansa programul de educare a șoferilor bucureșteni, probabil în colaborare cu AK-urile MAPn-ului, în privința existenței acelor noi și exstraterestre marcaje de pe anumite benzi de circulație pe care le dorim de atâta timp.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 2 =