Acum citesti
Bombtrack Hook EXT-C – bicicletă de bikepacking din carbon cu roți de 27.5

Acum un an și jumătate Bombtrack și-au lățit modelul polivalent de cross și gravel Hool pentru a crea o bicicletă de bikepacking cu roți de 27.5×2.1. Joachim Rosenlund a bătut recordul cu varianta din oțel pe traseul de 700 km a cursei Torino – Nice în 2016 și a dorit mai mult. Așa că Bombtrack au construit modelul din carbon Hook EXT-C – mai ușor, mai rigid și mai rapid pentru a-l duce pe Joachim în viitoarea sa aventură, cursa autonomă Highland Trail 550 din Scoția.

Pentru cineva obișnuit cu cursele epice de mai multe zile, traseul de 885 km de la Highland Trail 550 nu ar fi trebuit să fie prea greu pentru el și pentru noua sa bicicletă. Dar pe lângă terenul stâncos și multele secțiuni de push-bike la urcare și la coborâre, vremea a fost de asemenea dificilă. Joachim a lăudat competitorii care l-au ajutat, dar a terminat de-abia la 2 zile după câștigător, în 5 zile și 18 ore, însă e decis să revină în cursă. După ce vedeți filmul evenimentului, puteți citi întreaga sa aventură pe pagina producătorului.

Cât despre bicicletă, noul model din carbon Hook EXT-C are un preț de 3000 Euro și are succesul asigurat de renumele predecesorului său din oțel. Bombtrack încă consideră modelul ca fiind unul de cross-gravel și îl numește o bicicletă 650b deși are anvelope de MTB adevărate WTB Nano 27.5×2.1. Cadrul e proiectat să accepte atât roți 27.5×2.2 cât și 700x52c pentru gravel.

Noua bicicletă din carbon are o geometrie puțin modificată față de modelul din oțel, cu un reach ceva mai mic și o poziție ceva mai înaltă și mai confortabilă. Interesant e că versiunea din carbon e disponibilă în 3 mărimi noi, acoperind acum gama XXS-XXL.

Bicicleta primește furcă cu gât conic, complet din carbon monocoque cu ax thru 12×100 mm și prinderi de etrier flat mount care ajută la spațiul pentru anvelopele 2.2. Furca oferă toată versatilitatea necesară la un model de bikepacking, cu prinderi pentru aripi complete si cu prinderi cu 3 șuruburi pe fiecare parte pentru portbagaj.

Aceiași furcă e acum disponibilă și pe modelul de oțel Hook EXT care costă acum 2400 Euro.

Atât versiunea EXT-C cât și EXT au o transmisie SRAM Rival 1×11, dar noile cadre pot primi și transmisie dublă cu spațiu pentru angrenaj 36/46.

Modelul Hook EXT-C are cadrul din amestec de fibre de carbon T600/T800 și include rutare internă modulară, compatibilă și cu Di2, trei prinderi de suport de bidon, prinderi de portbagaj și aripi și monobloc BB30 press fit.

 

Bombtrack anunță o greutate de 1245 g pentru cadrul mărimea M, plus 490 g pentru furca netăiată, fiind disponibil și doar cadrul cu furca.

Bicicletele complete sund disponibile la distribuitori cu un set de roți Hunt tubeless de 27.5 Adventure Sport Disc, grupul Rival 1 40T x 11-42 hidraulic și cu restul pieselor din aluminiu, produse de Bombtrack.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × four =