Acum citesti
Biciclistul rural e la putere în România

Compania GfK a efectuat anul trecut un studiu asupra nivelului de utilizare a bicicletei în România, iar rezultatele sunt în măsură să rănească niște orgolii sau să confirme niște presupuneri. Oricum ar fi, a reieșit că în mediul rural, 20% dintre cei care se deplasează folosesc bicicleta ca mijloc de locomoție.

Probabil că și numărul mai mic de posesori de autoturisme din mediul rural contribuie la ponderea ocupată de bicicletă, însă la fel de bine și pragmatismul poate că joacă un rol important. „Așa cum există mulți împătimiți ai automobilelor, bicicletele câștigă din ce în ce mai mut teren în rândul celor care vor să ducă un stil de viață sănătos sau al celor pasionați de sporturi mai mult sau mai puțin extreme”, a declarat Iulia Cornigeanu, senior consultant GfK România, în articolul publicat de forbes.ro. (sursa)
GfK-Studiu-biciclete-august-2014

Studiul celor de la GfK este cel de-al doilea realizat în ultimii ani privind fenomenul velo în România, cei de la Daedalus Millward Brown publicând un material legat de același domeniu în 2012. Tema a diferit totuși, chestionarul cuprinzând întrebări referitoare la părerea despre ascensiunea utilizării bicicletei, dar și modurile de utilizare ale acesteia.

 

Vezi Comentarii (3)
  • Probleme cu locurile de parcare la sat … asa ca apeleaza la bicicleta mai des.
    De fapt sunt ironic pentru ca-mi doresc sa se intample asta la oras …

  • De asemenea, una din cauze pentru care biciclistii sunt mai multi la sate este nivelul de pericol potential pe care il reprezinta traficul rutier urban pentru acei dintre noi care poate am dori sa circulam cu bicicleta in cateva orase din tara care au in general ZERO INFRASTRUCTURA.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 10 =