Acum citesti
Atherton lansează primul model din aluminiu, Atherton S170

Atherton Bikes a dezvăluit oficial bicicleta lor de enduro, Atherton S170, construită din aluminiu, după o prezentare anticipată în ianuarie. Acest nou model vine cu tehnologie de fabricație substractivă, similară cu cea folosită la bicicletele din carbon și titan, dar optimizată pentru aluminiu. Bicicleta oferă o alternativă accesibilă la modelele din carbon și titan, fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea și durabilitatea.

Atherton S170 – Detalii

Principalele caracteristici ale bicicletei includ o construcție robustă, cu noduri prelucrate CNC și tuburi de aluminiu custom. Triunghiul de spate al modelului de spate vine cu link-ul DW4 (Dave Weagle), care în comparație cu link-ul DW6 al modelului A170, este mai simplificat din punct de vedere tehnic.

Echipa Atherton Bikes a urmărit să creeze o bicicletă de enduro rezistentă și accesibilă, menținând conceptul de construcție cu noduri și tuburi, chiar și în aliaj de aluminiu. Procesul de fabricație substractivă implică prelucrarea pieselor dintr-un bloc de aluminiu 7075, cu tuburi custom atașate prin lipire în nodurile prelucrate. Acest proces oferă un nivel ridicat de durabilitate, cu un nivel de performanță similar modelelor din carbon și titan.

Geometrie

Aceasta este doar prima bicicletă din noua serie S. Se așteaptă să vedem mai multe versiuni accesibile ale bicicletelor de munte Atherton, pe măsură ce se intensifică procesele lor de producție interne și în colaborare cu partenerii.

Dan Atherton

Astfel, lansarea Atherton S170 aduce o alternativă mai accesibilă pentru pasionații de ciclism, fără a face compromisuri în ceea ce privește performanța și durabilitatea, prin urmare deschide calea pentru mai multe inovații și opțiuni accesibile în viitorul gamei S.

Prețuri și disponibilitate

Prețurile pentru noul model Atherton S.170 încep de la 4.679€ pentru o bicicletă complet asamblată. Comparativ cu prețul de 4.500€ pentru un cadru gol A170 din carbon și titan, acest preț oferă o alternativă mai accesibilă pentru riderii care doresc să își achiziționeze o bicicletă de înaltă performanță.

Dacă dorești să achiziționezi doar cadrul noului model, el este disponibil pentru 2.800€, echipat cu un amortizor Fox DHX2 pe arc. Bicicleta S170 a trecut testele EFBE Tri Test Cat 4 (Enduro) și Cat 5 (Downhill), ceea ce le permite celor de la Atherton să ofere o garanție pe viață pentru primul proprietar, indiferent de locul în care se utilizează.

Bicicletele din aliaj produse în Marea Britanie sunt oficial disponibile spre achiziționare direct de pe site-ul Atherton Bikes, începând cu ziua de azi. Cu toate acestea, se preconizează că vor fi disponibile în număr limitat pentru o perioadă de timp, în timp ce capacitatea de producție este extinsă în noul sediu din Machynlleth, Țara Galilor.

Via AthertonBikes

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five + five =