Acum citesti
Aparent stresul e bun câteodată?!

E normal să fii stresat pentru că ai sărit peste un antrenament? Cu întrebarea asta începe un foarte scurt articol apărut recent pe bicycling.com și preluat din Mens Health (da, nu e o glumă cu toate că așa începe).  Știi cum e atunci când o zi de lucru se prelungește neplanificat sau nu poți scăpa dintr-o întâlnire importantă, în consecință fiind nevoit să renunți la antrenament sau orice altă formă de activitate fizică(sportivă) pe care aveai de gând să o desfășori? Aparent, stresul și neliniștea pe care mulți dintre noi le simt atunci când nu apucă să se antreneze sunt mai mult decât normale, dar sunt și oarecum lăudabile?

Cum, e ok să mă stresez că nu ies la antrenament? Potrivit psihologului Scott Griffiths de la Universitatea din Sydney, anxietatea sau dezamăgirea subsecventă unui antrenament ratat e sănătoasă deoarece te încurajează să te ții de programul propus și implicit să-ți atingi țelurile. Important e ca dezamăgirea să fie limitată și în cote reduse. Dacă ratarea antrenamentului e percepută ca un eșec sau produce chiar efecte fizice precum tahicardie sau dispnee, ai putea avea o problemă mult mai serioasă, potrivit aceluiași Griffiths. Toate semnalele acestea exagerate trebuie precepute ca semnale de alarmă pentru o boală de natură anxioasă.

Un alt studiu publicat de International Journal of Enviromental Research and Public Health, indică faptul că ai putea fi dependent de exerciții fizice dacă te antrenezi pentru a scăpa de sentimente neplăcute sau pentru a-ți îmbunătăți percepția asupra propriei persoane și nu urmărești să-ți îmbunătățești sănătatea și condiția fizică. Mă întreb atunci cum e catalogat cel care nu vrea să-și îmbunătățească sănătatea, ci se antreneazăconștient poate chiar în detrimentul acesteia? În fine. Studiile de genul ăstora lasă mai degrabă impresia obligației de a cheltui anumite fonduri de către cei care le fac, ele fiind prea puțin științifice și de regulă au zero efecte asupra populației vizate.

Voi ce ziceți?

E bine să fii stresat dacă nu ieși la tură, antrenament sau orice altă activitate asemănătoare sau nu? Fără răspunsuri complexe că riscați citarea pe post de experți în publicații puțin mai mainstream!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × two =