Acum citesti
37 de participanţi români la Sellaronda Hero

HERO_Header_181214_bis

37 de MTB-işti români vor lua startul peste două săptămâni, pe 27 iunie, la Sellaronda Hero, una dintre cele mai cunoscute şi cele mai grele competitii de MTB din lume, în cadrul căreia se va desfăşura şi Campionatul Mondial UCI de MTB Maraton.

sellaronda_heroCompetiţia se desfăşoară pe două trasee deosebit de dificile, atât prin single-trail-urile tehnice cât mai ales prin diferenţa foarte mare de nivel pe care trebuie să o parcurgă concurenţii. Astfel, traseul scurt, dar căruia i s-ar potrivi mai bine numele de „mai puţin lung”, are o lungime de 60 km şi o diferenţă de nivel de 3400 m! Adică are o denivelare mai mare decât, de exemplu, tura lungă de 100 km de la Geiger MTB, pe o lungime mult mai mică. Traseul mare este de-a dreptul magnific cu ai săi 4700 m diferenţă de nivel pe doar 87 km lungime.

strecke-sellarondaConcurenţii români s-au înscris în număr de 20 la traseul scurt şi 17 la cel lung. Printre ei există şi 4 fete, împărţite egal între cele două trasee, câte două urmând să participe la fiecare cursă. De remarcat este şi faptul că nu toţi sunt înscrişi la cursa de amatori, Andy Brunner din echipa BikeXpert fiind înscris la Campionatul Mondial, categoria Masters, freerider.ro realizând un interviu cu acesta.

Eu voi fi prezent acolo atât ca şi concurent la tura lungă cât şi pentru a putea să vă povestesc cu amănunte cum este concursul considerat de unii ca fiind cel mai greu maraton de MTB din lume.

Vezi Comentarii (4)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − four =