Acum citesti
Garmin a lansat noul computer GPS de top Edge 1040

Până nu demult, Garmin a dominat total și fără drept de apel piața computerelor cu GPS pentru ciclism prin modelele sale Edge cu funcționalitate care era la ani lumină de concurență. Lucrurile s-au schimbat însă în ultimii 2-3 ani când restul mărcilor au început să investească în dezvoltarea de modele de top și astfel au apărut modele de la Wahoo, Hammerhead, Sigma, Bryton și mulți alții care au atacat serios poziția de lider de piață a celor de la Garmin, venind cu funcționalități noi interesante și interfețe inovatoare.

Ultimul model Edge, respectiv 1030 Plus, a oferit o platformă stabilă, nenumărate funcționalități utile și o baterie cu o autonomie de neînchipuit până atunci, de aproape 2 zile. Este greu de imaginat cu ce elemente noi va veni modelul 1040 care îi succede. Dar iată că acesta s-a lansat și avem informațiile despre noutățile pe care le aduce!

Noul model Edge 1040 păstrează în mare parte forma și dimensiunile modelului anterior 1030, fiind marginal mai mare, dar mai subțire. Din punct de vedere fizic, Edge 1040 a primit un sistem de prindere metalic (cel de plastic, în condiții extreme, s-a întâmplat să cedeze), mufă de încărcare modernă tip USB-C și un ecran cu un contrast ceva mai bun (dar nu revoluționar).

Cele mai mari noutăți hardware sunt însă încărcarea solară (va exista un model și fără aceasta) dar și noul senzor GPS cu tehnologie multi-band GNSS, care va îmbunătăți radical localizarea, un punct la care Garmin a fost mereu atacat de unii utilizatori. Memoria internă a crescut de la 32 la 64 GB iar bateria asigură o autonomie garantată în cele mai grele condiții de 45 h (35 h varianta non-solar) în comparație cu 24 h la 1030 Plus, dar și 100 (70) de ore în condiții de economie de energie.

Personalizarea computerului va fi acum mult mai simplă, fiind posibilă atât direct de pe computer cât și de pe aplicația de smartphone, ultima variantă fiind o noutate în gama Edge.

Noi funcționalități software includ:

  • power guide – recomandă puterea pentru performanțe maxime pe un traseu
  • real-time stamina – oferă informații în timp real despre cât de mult mai poate trage ciclistul la efortul pe care îl depune
  • cycling ability – stabilește punctele forte ale ciclistului și cât de bine se poate adapta la o anumită cursă, pentru a se putea concentra pe tipul de antrenament de care chiar are nevoie

Unele dintre funcții au fost îmbunătățite planurile de antrenament, hărțile și recalcularea rutelor off-road.

Computerul Garmin Edge 1040 este deja, cu ajutorul magazinului Trisport, la test la redacția Freerider.ro și vom reveni cât mai curând cu primele impresii!

Preț recomandat:

  • 3713 lei – varianta Solar
  • 2970 lei – varianta Standard
  • 3465 lei – pachet Bundle (Standard + senzori HR/viteză/cadență)

Garmin Edge 1040 este începând de acum disponibil la toți distribuitorii Garmin!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 5 =