Acum citesti
Bike & Buggy la Câmpulung!

În turele pe care le fac prin țară cu bicicleta întâlnesc o mulțime de locuri și oameni deosebiți. Pe unii abia i-am cunoscut, cu alții sunt demult prieten, iar orice întâlnire este motiv de bucurie și liniște interioară. Cu atât mai mult este plăcut momentul, cu cât timpul petrecut împreună, făcând ceea ce ne place, este mai îndelungat.

Așa a fost și în primăvară când, la invitația lui Răzvan Jugănaru, Jughi pentru prieteni, am dat o fugă până la Câmpulung. Locul îl cunoșteam, venind în regiune destul de des cu bicicleta, însă oricât de mult ai prospecta o zonă, tot mai rămân locuri pe unde nu ai fost. Iar de data asta Răzvan ne-a dus pe câteva trasee de bicicletă, pe unde nu mai fusesem.

foto Cherestes Janos Csaba

La Câmpulung am tras la Popasul Ciclistului, pensiunea lui Răzvan, cu un nume cât se poate de elocvent și potrivit, Răzvan fiind fost ciclist profesionist. Pensiunea este frumoasă și confortabilă, dar cel mai mult mi-a plăcut pentru că locul este practic tabăra de bază unde Răzvan ține cursurile de mountain bike, la MTB Academy. Este locul unde vine cu grupurile de copii pe care îi învață secretele mtb-ului, tehnica și cum să-și dozeze energia pentru a rezista o zi întreagă pe bicicletă.

Pensiunea Popasul Ciclistului Campulung – foto Cherestes Janos Csaba

Turele de bicicleta încep fix de lângă pensiune, care este poziționată, convenabil, la marginea orașului. Dar nu doar de aici. Drumurile forestiere pornesc direct în urcare, lucru care nu ar trebui să fie o problema pentru noi, cicliștii. Însă dacă nu ești genul care pedalează prea des, e bine de știut că de aici poți închiria mtb-uri electrice și apoi porni într-o tură ghidată, fie cu Răzvan, fie cu alt ghid din grup. Sau, poți porni pe cont propriu, explorând și descoperind forestierele, potecile și zona. Pentru că chiar ai unde să te duci!

La final de zi totul te așteaptă frumos pregătit la Popasul Ciclistului: camera confortabilă, dușul fierbinte și, cel mai important, mâncare excelentă și un vin bun! Pentru că da, Răzvan este și un adevărat colecționar de vinuri, daca nu știai!

Însă în afară de biciclete, la Popasul Ciclistului am mai avut o surpriză interesantă și plăcută, pentru că ne-am plimbat și cu buggy-urile! Nu sunt, în mod special, fan al deplasărilor motorizate, dar pune-te în fața unei astfel de mașinării și vrei vrea să-i “dai talpă”!

foto Cherestes Janos Csaba

Turele din zona sunt făcute pe drumurile publice forestiere de peste dealuri, prin râuri și prin văi. Este o experiență chiar faină pe care eu nu am simțit-o prea des, dar îmi cam doream. Cum spuneam, nu mă atrage în mod deosebit, dar când beneficiezi de ea, experiența, nu prea ai cum s-o refuzi. Adrenalina se pune în mișcare și gata, ai intrat în joc! Sigur te vei bucura de aventură știind că, dacă nu ești genul care poate pedala zeci de kilometri pe bicicletă, chiar și pe-o electrică, vei găsi și această alternativă la Popasul Ciclistului.

Bicicleta este pentru noi precum o religie! Eu, cel puțin, o iau cu mine în absolut toate excursiile, chiar și la mare când, teoretic, tot ce trebuie să faci este să stai pe plajă, la soare. Hai, și cu o bere lângă. Bicicleta este foarte importantă, dar majoritatea dintre noi nu refuzăm o alternativă atunci când ocazia se ivește. Iar aici, la Popasul lui Jughi, vei mai găsi încă două alternative: drumeție pe munte, ghidați chiar de oamenii de bază ai muntelui, băieții de la salvamont în timpul lor liber și echitație, plimbare cu calul în natură! Atât de rar am făcut treaba asta încât aproape că-mi doresc o astfel de aventură mai mult decât o tură epică pe bicicletă.

Mi-a plăcut weekendul petrecut la Popasul Ciclistului! Este un loc care intră, fără probleme, în Topul meu al locurilor preferate. Cel mai mult trebuie să îți placă pentru că ordinea de zi aici este timpul petrecut în natură. Ok, noaptea trebuie să dormi în camera de la pensiune. Sau? Alege o tură ghidată de salvamont, neapărat de nivel „epic”, și vei dormi sub cerul liber sau la un refugiu montan autentic!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − 1 =