Acum citesti
Fabian Cancellara câștigă Montepaschi Strade Bianche

Sezonul curselor de o zi și-a intrat în drepturi bine de tot, ieri având loc Montepaschi Strade Bianche. Întrecerea de 190 de kilometri de pe dealurile Toscanei din jurul Sienei a fost adjudecată de Fabian Cancellara (RadioShack-Nissan-Trek), elvețianul fiind la al doilea succes după cel din 2008.

Cursa nu a fost una foarte agitată în primii 150 de kilometri, dar pe urmă s-au declnșat ostilitățile. Cu 38 de kilometri înainte de final, Danielle Bennati, coechipierul lui Cancellara, atacă. Este urmat de Daniel Oss, dar acesta nu ține pasul și cedează pe una din porțiunile de pământ care au conscrat cursa toscană. Vine și rândul lui Bennati să fie prins, iar la scurt timp după, Cancellara își ia zborul. Grupul de urmăritori format din Greg van Avermaet, Alessandro Ballan (ambii BMC), Maxim Iglinsky (Astana) și Oscar Gatto (Farnese Vini) se străduiește să îl prindă pe elvețian, dar fără succes. Specialistul la contratimp mai face încă o demonstrație de forță reușind să își mărească avansul în mod constant până la sosirea din Siena.

Cursa de ieri a fost un preludiu al duelurilor ce se anunță în Flandra, în decursul săptămânilor ce urmează. Deocamdată, Cancellara este în cea mai bună formă, dar Ballan, Van Avermaet, Gilbert sau Vansummeren sunt nume care vor atârna greu în ecuația clasicelor ce se desfășoară pe pavate.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − seven =