Acum citesti
EXD, protocol nou de comunicații cu afișaje externe de la ANT

ANT-EXDCei de la ANT, dezvoltatorii binecunoscutului protocol de comunicație pentru senzori ANT+, a dezvoltat un protocol de comunicații între un dispozitiv de fitness și un afișaj extern. Acest lucru este foarte util deoarece în ultima vreme au apărut din ce în ce mai multe afișaje cum ar fi cele de tipul head-up, cel mai cunoscut fiind Garmin Varia Vision. Protocolul EXD dorește să standardizeze comunicația cu acestea.

La fel cu ANT+, protocolul EXD va fi disponibil tuturor companiilor care doresc să folosească tehnologia. Pentru utilizatori, standardizarea ar aduce multe beneficii, la fel cu cele aduse de ANT+.

garmin-varia-vision-headsup-display-for-cyclists-1-600x416Head-up display-ul este o îmbunătățire destul de mare pentru cicliști, ei putând să vadă parametrii turei și indicațiile GPS-ului fără să fie nevoie să se mai aplece cu capul spre ghidon și fără problemele de vizibilitate legate de citirea ciclocomputerului.

Iată ce se dorește să facă noul protocol EXD:

  • streaming de date: datele de la dispozitivul folosit de utilizator (ceas de fitness, ciclocomputer, etc…) sunt trimise pe un afișaj extern permițând utilizatorului să vadă parametrii de performanță și navigație fără să fie nevoiți să-și mute privirea de la drum
  • configurare personalizată: utilizatorul poate să configureze exact ce informații dorește să vadă
  • alerte și notificări: dispozitivul folosit va putea trimite către afișaj notificări, cum ar fi cele de navigație, apeluri telefonice sau cele ce țin de antrenament cum ar fi nivelul HR sau al puterii aplicate

Rămâne de văzut în viitor dacă protocolul va avea succesul scontat și îl vom vedea aplicat pe dispozitivele de pe piață.

Sursa: bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + 18 =