Acum citesti
Evoluție modestă a sportivilor români la CE de Marathon MTB

Duminica trecută a avut loc la Malevil, Republica Cehă, Campionatul European de Marathon MTB, competiție la care au luat startul și doi sportivi români, Marius Petrache și Georgian Popovici. Traseul întrecereii nu a fost foarte dificil, dar concurenții aliniați la start s-au dovedit puternici, astfel că cei doi rideri autohtoni au reușit o clasare pe locurile 75, respectiv 77 din circa 120 de participanți care au luat startul.

La competiția din Cehia au participat nume importante ale mountain bike-ului mondial, precum Alban Lakata, Periklis Ilias, Andreas Kugler, Karl Platt, Stefan Sahm sau Hannes Genze. Câștigătorul a fost Kristian Hynek, component al echipei naționale a țării gazdă, care a încheiat traseul de 105 de kilometri în 3 ore și 57 de minute.

În ceea ce privește evoluția celor doi români, aceasta putea fi mai bună, după cum chiar ei recunosc. Nivelul ridicat al adversarilor, dar și faptul că au sosit la locul cursei în seara dinaintea startului au contribuit la evoluția modestă a lor. Cu toate acestea, Campionatul European a fost o ocazie excelentă pentru a acumula niște experiență competițională și a atinge o formă sportivă mai bună.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen + eight =