Acum citesti
Essax Shark, un „rechin al șeilor”

Un nou concept de șa și-a făcut apariția pe scena industriei bicicletei. Creația spaniolului Jon Iriberri, Essax Shark, care are un nume în concordanță cu aspectul său, promite nu doar un confort, ci și o eficiență sporită a pedalatului, precum și păstrarea unei posturi corecte în timpul pedalării.

essax_shark

De fapt, acesta din urmă este și scopul fundamental al aripioarei prezente pe șa. Mulțumită acesteia, producătorul susține că pelvisul se așează exact pe centrul șeii și astfel se ajunge la o pedalare mai eficientă grație faptului că ambele picioarele pot executa o mișcare perfect simetrică de pedalare.

Ideea i-a venit lui Iriberri după ce a constatat că în timpul pedalării, cicliștii își deplasează bazinul într-o parte și alta a axului central al șeii, ceea ce duce la o deplasare față de poziția ideală și face ca forțe diferite să fie aplicate de fiecare picior. Prin poziționarea exact pe centru, pedalatul devine mai fluent datorită faptului că ambele picioare aplică aceeași forță și parcurg exact aceeași mișcare. De asemenea, design-ul are și rolul de a preveni eventualele dureri articulare, pentru că forța mai mare aplicată de un picior poate duce la solicitarea excesivă a genunchiului respectivului picior.

Via Essax

Vezi Comentarii (4)
  • O noua stupizenie!!…nu vad ce confort ofera aripioara aia ?!…..:)))
    Probabil o fi buna numai pt. bazinul producatoruluii; cine (el) stie?!
    Altii se chinuie de ani de zile sa faca tot felul de scobituri si decupari anatomice pt. eliminarea disconfortului ce apare in acea zona in urma pedalatului prelungit, iar modelul acesta este total opus!!

  • Cred ca e minunat sa pedalezi cu o „aripioara” in fund (asta ca sa nu zic mai urat 🙂 ) Puteau sa faca si un tub sa intre in anus pentru o mai buna stabilitate, atunci chiar ca nu mai aveai cum sa iti schimbi poztitia pe sa!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 + 1 =