Acum citesti
Effigear: cutie de viteze pentru bicicletele de enduro, freeride sau downhill

Effigear este o cutie de viteze asemănătoare cu cele propuse de Suntour sau Pinion, iar devoltarea acesteia a durat mai bine de 6 ani. Provine din Franța și prezintă câteva avantaje importante: schimbarea instantanee a vitezelor, eliminarea schimbătorului, foilor și pinioanelor, schimbare în sarcină sau chiar stând pe loc, mentenanță foarte mică, silențiozitate, durabilitate, plasarea centrului de greutate al bicicletei mai jos deci stabilitate mai mare sau gardă la sol foarte mare.

effigear_principala

Cutia este construită cu 3 axuri, pe care vin montate roțile dințate. Primul ax, cel de jos, este axul pedalier. Central, se găsește inima acestei cutii, responsabilă pentru schimbările rapoartelor, iar al 3lea ax face legătura cu foaia care transmite mișcarea mai departe către roata din spate, cu ajutorul unui lanț sau al unei curele de transmisie.

effigear_cutie

Raportul maxim este de 444%, iar cutia utilizează 9 viteze. Acestea pot fi reduse din fabrică, pentru biciclete de Downhill, la 8, 7 sau 6 viteze, raportul maxim pentru acestea din urmă fiind de 260%.

Greutatea este punctul forte al cutiei Effigear. Pune pe cântar 2.640 de grame, echivalentul unui sistem de transmisie 2 x 9. Este livrat de asemenea cu 3 tipuri de shiftere ce pot fi instalate pe ghidon (trigger, secvențial și turnshift).

effigear_shifter

Evident că pentru această cutie de viteze vei avea nevoie și de un cadru special. Până în prezent, Nicolai și Cavalerie au construit cadre specifice, compatibile cu Effigear.

effigear_biciclete_1

via Effigear

Vezi Comentarii (6)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × one =