Acum citesti
Deluxe, varianta cu pedigree a lui Schwalbe Maraton

Primul cauciuc Schwalbe Marathon a fost lansat în îndepărtatul 1985, iar de atunci, familia s-a îmbogăţit cu rezistentul Marathon Plus, Marathon Mondial, un cauciuc destinat globe-trotterilor sau Marathon Winter, înzestrat cu ţinte. Din acest an, lor li se adaugă şi Marathon Deluxe, un cauciuc pliabil,  pentru care Scwalbe a utilizat un compound triplu, RoadStar Triple Compound, ce propune un strat mai dur pe mijloc, altul mai aderent pe margini, plus un strat suplimentar, pentru a scădea rezistenţa la rulare.

Se poate spune despre Marathon Deluxe că este un cauciuc „blindat” atunci când vine vorba despre protecţia împotriva penelor, întrucât carcasa este protejată de V-Guard, o fibră industrială, în timp ce pereţii laterali au o ţesătură sugestiv denumită SnakeSkin, care ar trebui să ofere protecţie împotriva cioburilor şi pietrelor ascuţite. În dimensiunile 40 –  622, acest cauciuc este mai uşor decât clasicul Marathon, cântărind 575 de grame şi poate fi folosit chiar şi pentru (mai) rapidele biciclete electrice.

via: schwalbe.com

 

Vezi Comentarii (4)
  • Am facut cunostinta cu cateva cauciucuri Schwalbe, de oras, mixte si XC si am descoperit un singur lucru la ele: aderenta slaba, atat in mediul pentru care au fost destinate cat si in alte conditii. Schwalbe este un brand foarte cumparat, mediatizat, departe de unul calitativ in opinia mea. Anual fac pana la 3000km doar in deplasari de oras.

  • Eu am cauciucuri Schwalbe Marathon Racer. Fac peste 3000km anual prin oras si trebuie sa spun ca aderenta si controlul sunt geniale. Cred ca problema ta este ca ce aveai tu erau „calitative”, nu de calitate.

  • Ziceam ca nu sunt multumit de ele dar am uitat sa mentionez ca am rulat si CST(de care am fost cel mai multumit), printre alte derivate ale Continental, sau Hutchinson… Intr-adevar, toate au fost la preturi sub 60 lei/buc sau echipari ale bicicletelor. Oricum cate-am patimit cu Schwalbe nu mai am incredere deloc, orice reclama ar face. Cel mai mult am apreciat la ele durabilitatea si uneori elasticitatea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 4 =