Acum citesti
Cum a fost la Defileul Jiului XC Maraton 2012

Daniel Bucur, ne poveste despre cum s-a desfasurat a doua editie a competitiei Defileul Jiului XC Maraton.

„Macar ca traseul maraton care masoara o lungime de 70 km cu 2.660 diferenta de nivel pozitiva si care ajunge la o altitudne maxima de 1400 m si tot putem spune ca a fost la inaltime.

Insa postarile de pe forumuri si facebook sustin calitatea evenimentului pentru care organizatorii au facut eforturi considerabile si au evoluat enorm in organizare.

Pornind de la peste 100 de inscrisi online, probabil ca saptamana ploioasa nu a determinat decat  91 de concurenti sa ia startul. Comparativ cu anul trecut nici inscrierile la fata locului nu au fost considerabile desi prognoza anunta o sambata si o duminica cu temperaturi mari si raze de soare.

O idee nastrusnica a organizatorilor de a invita sambata seara la locul startului competitorii sositi deja, in jurul unui foc de tabara, a atras simpatia si prietenia multora.

A doua zi, Startul fals a fost dat la ora programata (10) si la fel ca anul trecut s-a rulat prin orasul Bumbesti Jiu, 6 km dupa care s-a pornit cronometrul intr-o cursa ce se anunta greoaie dar spectaculoasa in acelasi timp. Traseele ingreunate de ploile zilelor trecute, au fost destul de ciclabile urmand drumuri forestiere in marea majoritate, insa concurentii nu au scapat nici de noroi, dar mai ales de balti, care chiar au facut deliciul unora dintre ei.

Revitalizarea s-a realizat prin 2 puncte de alimentare pentru traseul „scurt” si 4 pentru cei de pe „lung”, apreciate de concurenti ca fiind indestulatoare, care pe langa alimentele necesare au mai avut si materiale de prim ajutor, ulei si petece pentru interventii tehnice. N-au lipsit accidentarile, insa una singura a necesitat serviciile ambulantei, dar cu final fericit.

La succesul zilei de duminica a contribuit si vremea intrucat au fost cca 24 grade, soare si numai pe traseu cativa concurenti au fost racoriti de o ploaie de vara care a tinut vreo 30 de minute.

Nu au fost probleme cu inregistrarea timpilor aceasta realizandu-se electronic cu cipuri alocate fiecarui concurent, cu ceas digital la sosire, dovada ca nimeni nu a contestat cronometrarea. A urmat baia cu sampanie a „premiantilor”, iar dupa ultimul concurent sosit si strangerea taberei, locul a devenit trist. Au urmat insa discutiile de pe forum, pozele postate de organizatori, fotografi si concurenti, ramanand astfel cu amintirea unei zile petrecute parca, intre prieteni.

Avand in vedere ca in general nemultumirile sunt exprimate pe forumuri mult mai abundent, lipsa acestora ne face sa credem ca editia de anul acesta a DJXCM a fost organizata excelent, cu un minus pentru marcaj, chiar daca au contribuit si localnicii la asta, de care o sa ne ocupam mai intens anul viitor.

Pentru noi spectacolul oferit de „campioni” si aprecierile concurentilor fata de organizare ne fac sa simtim ca a meritat tot efortul depus alaturi de sponsori si parteneri.”

Daniel Bucur

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve + five =