Acum citesti
Connor Durt: un altfel de mountainbike

Deja nu se mai poate spune că producătorii de biciclete cu cadru din lemn pot fi numărați pe degete. Pentru că între timp, situația s-a schimbat și diverși entuziaști își încearcă norocul pe această nișă, oarecum exclusivistă. DURT (Denver Urban Reclaimed Tree) este un 29er pentru Cross Country, aducând împreună forma și funcția într-un mod diferit. Cadrul este realizat manual și conform producătorului, oferă mai mult confort decât în cazul cadrelor din aluminiu. Pe de altă parte, cei de la Connor mizează mult pe aspect pe care nu-l consideră doar diferit, ci totodată superb.

connor_durt

Bicicleta este construită în Denver, Statele Unite ale Americii și este cât se poate de capabilă să se bată de la egal la egal cu confrații construiți din aluminiu. În acest sens, se menționează faptul că Durt a reușit să încheie cursa de 160 de km, Leadville 100, fără niciun fel de problemă.

Din lista de componente, merită menționate componentele din carbon de la FSA (pipă, tijă de șa, angrenaj), furca de proveniență DT Swiss ce oferă o cursă de 110mm, frânele pe disc de la Magura sau roțile cu jante confecționate tot din lemn. Cei de la Connor au optat pentru o curea de transmisie, renunțând astfel la clasicul lanț și au montat un butuc de spate Rohloff ce conține 14 viteze. Astfel, s-a renunțat la schimbătorul de pinioane sau cel de foi.

Cu această echipare bicicleta cântărește 13.6 kg, o greutate nu tocmai mică pentru prețul de 10.000$. Însă fanii genului o vor aprecia și o vor achiziționa, indiferent de micile inconveniente.

via Connor

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen + 2 =