Acum citesti
Carmen Moldovan și Attila Korodi propun Legea Bicicliștilor în Parlament

Carmen Moldovan, deputat PSD și Attila Korodi, deputat UDMR, inițiatori ai platformei de comunicare și acțiune comună Green Politics, vor propune Parlamentului adoptarea Legii Bicicliștilor. Actul normativ va reglementa drepturile și obligațiile bicicliștilor, standardele și tipurile de căi de circulație pentru biciclete, relația dintre bicicliști și ceilalti participanți la trafic. Nu în ultimul rând, legea va stipula obligativitatea autorităților de a realiza infrastructura necesară bicicliștilor în comunitățile urbane.

„Voi căuta să găsesc o punte de comunicare în Parlament și pentru această inițiativă. Probabil că în afara unor discuții principiale, trebuie să avem o discuție față în față cu cei care au lucrat la acest proiect. Acest proiect tehnic va trebui să fie transpus, cu ajutorul colegilor din Parlament, sub forma unui text de lege sau legi. Trebuie să îi convingem pe toți cei care pot schimba lucrurile că există soluții elegante și sănătoase în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii rutiere, atât pentru bicicliști, cât și pentru ceilalți participanți la trafic”, a declarat deputatul UDMR Attila Korodi.

Potrivit acestuia, la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, ar putea exista deja un proiect de lege cu care să se meargă în Parlament.

„Trebuie să învățăm să respectăm bicicliștii și să-i tratăm în mod egal cu ceilalți participanți la trafic. Această atitudine trebuie să vină atât din partea șoferilor, dar și a pietonilor. Este vorba de respectul reciproc”, a explicat Carmen Moldovan, deputat PSD. În opinia dumneaei, bicicliștii se confruntă cu două probleme majore: una ține de mentalitatea șoferilor și a pietonilor, “care se va rezolva în timp”, iar cea de-a doua de infrastructură rutieră.

Vezi Comentarii (4)
  • Frumoasa initiativa, dar cam inutila. Ma distreaza faptul ca se doreste crearea unei infrastructuri pentru biciclisti. Dar oare initiatorii au si solutia rezolvarii problemelor pistelor pentru biciclisti? Vor introduce in lege si solutia de finantare? Sau legea va trece de Parlament si va fi unul dintre miile de proiecte legislative pe care le facem doar pentru a bifa acolo ca avem si noi ceva, iar apoi praful ignorantei se va aseza in straturi groase peste?

  • Nu cred ca e inutila. Situatia biciclistilor nu mai poate fi neglijata. Cat despre fonduri… sa apara legea. As propune sa se stranga de la bizonii din trafic – un 5% tot s-ar strange .

  • @ Gabi: Si cu bizonii ca mine care merg si cu bicicleta cum faci? 🙂

    Legea biciclistilor e o idee proasta, exista deja reglementat statutul in legea rutiera. Mai trebuie doar piste pe strada, delimitate clar de benzile pentru masini, fara obstacole etc. etc. etc. Asta trebuie facut indiferent de ce cred cei 180.000 de biciclisti din Bucuresti 😀

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen + 4 =