Acum citesti
Biciclete Santa Cruz 2012

noutati_eurobike


Renumitul producător de peste Ocean, a prezentat la EuroBike o gamă la fel de restrânsă de biciclete, precum a făcut-o de fiecare dată. Santa Cruz este un producător premium, iar produsele entry-level ies complet din discuție atunci când vine vorba de achiziționarea unei biciclete. Din gama de biciclete 2012, trei modele constituie o noutate: Tallboy Aluminium, Highball și Blur TRc.


Dacă primele două modele sunt 29er, cel din urmă este un 26er full suspension. Revenind la Santa Cruz Highball Carbon 29er, acesta va fi echipat cu un cadru din carbon, care nu va depăși greutatea de 1.100 de grame și va oferi o rigiditate fără precedent în acest segment al bicicletelor. Echipat cu un sistem de transmisie Shimano XTR și cu o furcă FOX F29RLC, noul 29er de la Santa Cruz nu va cântări mai mult de 9.95 de kg. Prețul cadrului este de 1.400 euro, iar prețul bicicletei va porni de la 2.290 euro.


Santa Cruz Tallboy nu constituie o noutate din punct de vedere al modelului sau formei, ci mai degrabă din punct de vedere al materialelor utilizate. Santa Cruz îi face un downgrade modelului Tallboy, echipându-l pentru 2012 cu un cadru din aluminiu, versiunea lansată inițial beneficiind de un cadru din carbon. Deoarece este un model care se bucură de cifre mari de vânzări, cei de la Santa Cruz au decis să-l facă mai accesibil pieței, iar una din soluțiile cele mai rapide a fost renunțarea la cadrul scump din carbon. Bineînțeles, versiunea carbon a lui Tallboy, va rămâne în ofertă.


Noul Tallboy 29er cu cadru din aluminiu va cântări 12.2 kg iar versiunea de top va costa 3.100 euro.


Ultima pe listă, dar nu cea din urmă, este bicicleta Santa Cruz Blur TRc. Aceasta se dorește a fi un full suspension pentru curse, cu un unghi al headtube-ului de 68 de grade și cu o greutate a cadrului (realizat din carbon) de 2.2 kg. Este echipat cu o furcă FOX ce oferă o cursă de 130 de mm, sistem de transmisie Shimano XTR, frâne Formula the One și roți DT Swiss 240.


Dacă greutatea cadrului, cu tot cu amortizorul Fox RP23, nu va depăși valoarea de 2.267 de grame, greutatea totală a bicicletei va opri acul cântarului în dreptul valorii de 11.5 kg.


În galeria foto de mai jos poți admira și restul de modele Santa Cruz. Santa Cruz Jackal 2012 va rămâne neschimbat pentru încă un an. Acestuia i s-au alăturat câteva nuanțe noi în paleta de culori.



Vezi Comentariu (1)
  • Cadrul din aluminiu la Tallboy este exagerat spus downgrade. Cadrul se comporta la fel de bine ca si cel de carbon. Mai degraba este o largire a paletei in scop comercial, asa cum ai precizat dealtfel.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × four =