Acum citesti
Santa Cruz Chameleon se transformă din 29er în 27plus

Santa Cruz anunță noul Chameleon, reproiectat, dar care în principiu va face exact ceea ce făcea și modelul anterior: să fie multivalent și să poată fi exploatat în diverse forme. Dacă în trecut specificațiile acestea erau poate interpretabile, acum sunt mai clare ca niciodată: vrei distracție, montezi un set de roți 27plus, vrei stabilitate și poate un concurs de XC, atunci montezi roțile de 29 de inch. Dacă mai pun în calcul faptul că unghiul headtube-ului este amplasat la 67.5 grade și că furca standard este una de 120mm, lăsând loc chiar și pentru una de 150mm, atunci realizezi cât de departe s-a ajuns cu nebunia. Un semn bun totuși, căci aparent, hardtail-urile încep să fie din ce în ce mai performante în condițiile în care prețul de achiziție este mult sub un full-suspension. Așadar, vești bune.

Aspect purist, dar care n-are cum să nu te atragă.
Pentru înlocuirea roții este necesară schimbarea urechilor. Not a big deal!

Bicicleta va rămâne și la a 7a generație o alternativă ideală pentru cei care caută un raport echipare-preț bun și vor o bicicletă mid-level. Geometria îți permite să te joci și să greșești fără a te răni, ceea ce este reprezintă un mare plus pentru debutanți. Mai mult, în echiparea cu anvelope groase (de maxim 2.4 inch) și cu o furcă de 150mm, această bicicletă se poate descurca de minune chiar și într-un bikepark. Cea mai ușoară versiune, cu roți de 29 de inch, R1, pune pe cântar 12.5 kg, pe când cea mai grea, cu roți 27plus și echiparea D, un kilogram mai mult. Vor exista 4 versiuni de echipare, însă ține cont că bicicleta nu se livrează cu ambele seturi de roți: fie optezi pentru cel de 29, fie pentru 27plus. Altfel, poți oricând să-ți mai construiești un set de roți de rezervă.

…sau pe oriunde vrei tu.
Pe poteci…

Cadrul va putea fi achiziționat pentru aproximativ 750$, iar bicicleta completă, în versiunea mai ieftină va costa 1.599$. Cea mai scumpă va fi oferită pentru 2.000$, însă acestea sunt prețurile pentru State, cele pentru Europa urmând a fi confirmate.

via Santa Cruz

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + 10 =