Acum citesti
Shimano lansează noile pedale pentru gravel GRX PD-M8100 în ediție limitată

Dacă folosești o bicicletă “gravel” știi deja că este, probabil, cel mai bun compromis dintre o cursieră și un mtb. Îmbinând ce este mai bun din ambele lumi, un gravel bike merge bine și pe asfalt și pe lângă asfalt. Însă ca să meargă “foarte” bine, are nevoie și de componente “speciale”?

Recent Shimano a lansat pedalele GRX PD-M8100. Purtand numele “GRX” este clar că se adresează bicicletelor gravel, exact așa fiind și prezentate. Sunt însă ele “special” pentru gravel?

Răspunsul este nu, în realitate fiind Shimano Deore XT, pedale foarte bune de altfel. Noile GRX PD-M8100, Shimano le marketează drept “pentru gravel” prin grafica nouă prezentă pe aceste pedale, mai precis “United in Gravel”. Este de fapt o celebrare a curentului gravel, o “ediție specială” a pedalelor Deore XT. Din acest motiv sunt lansate în ediție limitată aceste noi GRX PD-M8100.

foto Bikerumor

Pe de altă parte pedalele Shimano Deore XT sunt poate cele mai bune din lume, fiind recunoscute drept standard în industrie pentru fiabilitate. Având o platformă solidă și posibilitatea de a elimina noroiul destul de repede, sunt pedalele alese la mai toate concursurile, de ciclocros în special, de cei mai multi cicliști, profesioniști și amatori.

foto Bikerumor

Noile pedale SPD Shimano GRX PD-M8100-UG vin în designul “United în Gravel” având aceleași dimensiuni și performanțe ca pedalele Shimano Depre XT PD-M8100. Greutatea anunțată este de 342 grame, prețul fiind de 138 $ sau 110 euro pe site-urile din afară. În România o pereche de pedale Shimano XT PD-M8100 costă în jur de 450 lei.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 9 =