Acum citesti
Bicicleta extrem de pliabilă

Cu toate că spațiul nu reprezintă o problemă acolo, din Finlanda sosește o bicicletă ce pare a duce conceptul de „pliabilă” departe. Sau mai bine zis la dimensiuni mici, căci pentru a-ți transporta vehiculul împachetat tot ce vei avea nevoie va fi o husă de rachete de tenis de vei alege FUBi.

fubi

Ulf Laxström se numește inventatorul bicicletei FUBi care momentan se află în stadiul de prototip, el experimentând mai multe versiuni ale creaţiei sale, fabricate din carbon şi oţel. Deşi dimensiunile bicicletei după ce a fost pliată sunt mai mult decât suple, o potenţială hibă a proiectului este neincluderea în schemă a roţilor. Cu alte cuvinte, FUBi este gândită a fi pliată după ce roţile au fost demontate.

fubi-2

De ce am zis „potențială hibă”? Pentru că inventatorul Laxstrom a regândit și roțile, care au un profil mult mai îngust decât o pereche normală, acest lucru fiind valabil și pentru roata de spate, în ciuda existenței pinioanelor, șapte la număr. De asemenea, sistemul de schimbare al vitezelor este prezentat a fi unul ideal pentru oraș de către omul cu ideea acestuia, pentru simplul motiv că lanțul poate străbate toate cele șapte pinioane în mai puțin de o rotație completă a pedalelor.

Printre alte detalii tehnice ale modelului se regăsesc greutatea de 10 kilograme, pe care Laxstrom vrea să o aducă la 9,5, roți fie de cursieră (700x23C), fie mai mici ca diametru, de 650C, iar alte informații pot fi găsite pe pagina de Kickstarter unde a fost lansat proiectul.

 

 

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + 19 =