Acum citesti
Bikes vs. Cars explorează cum poate ieși bicicleta câștigătoare în lupta cu automobilul

Avantajele bicicletei ca mijloc de deplasare în oraș sunt greu de contestat, dar totuși politicile publice ale administrațiilor au făcut, de-a lungul anilor, aproape tot ce le-a stat în putință să încurajeze folosirea automobilelor. Motivele sunt în principal cele financiare, un automobilist fiind o afacere infinit mai profitabilă decât un biciclist, însă se pare că situația în care s-a ajuns acum impune o schimbare. Toată această poveste este surprinsă foarte fidel într-un film ce va apărea probabil anul viitor, intitulat Bikes vs. Cars.

bikes

Inițiativa aparține lui Fredrik Gertten, care a stat de vorbă cu diferite persoane din diferite orașe de pe glob care se luptă pentru popularizarea bicicletei, fie că sunt activiști sau chiar politicieni. Suedezul originar din Malmo, oraș unde deplasarea pe bicicletă este ceva firesc, se întreabă în pelicula sa de ce este atât de anevoie ca mersul pe două roți să devină opțiunea principală când prezintă atâtea avantaje față de automobil, care se distinge prin costurile materiale și de altă natură.

Proiectul se află pe Kickstarter.com pentru a strânge finanțare și se află la jumătatea sumei necesare. Momentan există un trailer al filmului pe care îl poți vedea mai jos.

BIKES vs CARS TRAILER from WG Film on Vimeo.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 2 =