Acum citesti
Aluminiul renaște în ograda Trek, odată cu Emonda ALR

Măiestria pe care o are Trek în materie de cursiere a fost confirmată când au lansat modelul Emonda SLR, un model care în cea mai ușoară configurație cântărește 4,6 kilograme. Dar cum grame puține înseamnă prețuri mari, producătorul din Wisconsin și-a îndreptat atenția spre aluminiu, un material care ca performanțe nu cade prea mult sub rigorile vehiculate în ziua de azi și nici nu agresează contul bancar.

trek_emonda_alr

Emonda ALR, cea mai nouă creație a americanilor, nu rupe norii în materie de greutate, dar cu un set de cadru (care include furcă de carbon) care cântărește 1.050 de grame în mărimea 56 și costă 700 de dolari, propunerea Trek probabil va deveni un best-buy în timp record. Mai puțin confortabil decât carbonul, dar mai rezistent în timp, aluminiul reprezintă un material de cadru ideal pentru cei care nu vor să cheltuie prea mulți bani pe cursieră și vor și niște performanțe cât de cât notabile din partea acesteia.

Cadrul Emonda ALR va diferi puțin de SLR prin faptul că are un head tube mai mare, ceea ce ridică poziția ghidonului și face întreaga bicicletă mai comodă. Plusul acesta probabil survine mai degrabă din cauza proprietăților aluminiului, care nu e tocmai cel mai flexibil material și are năravul de a scutura bine ciclistul aflat la „cârmă”. Pe lângă setul de cadru vândut separat, Trek mai propune Emonda ALR 5 și 6, echipate cu Shimano 105, respectiv Ultegra, pentru prețurile de 1.300$, respectiv 1.700$.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 4 =