Acum citesti
Prim contact – Northwave Celsius Arctic 2 GTX

Northwave este o companie italiană de echipament cu o istorie ce începe încă din 1993. Poate nu pare a fi prea demult însă în cei aproape 24 de ani compania și-a făcut un renume câștigat pe bună dreptate. În cazul în care nu stiați, Northwave produce și echipament pentru snowboard, așadar experiența în lucrul cu temperaturi mici a venit ca o mănușă utilizată fiind la producerea pantofilor de iarnă pentru ciclism.

Northwave Celsius Arctic 2 GTX este unul din aceste produse. Sunt pantofi de mtb de cel mai înalt nivel. E drept că și prețul este la un nivel ridicat însă pantofii nu sunt îndreptați totuși spre consumatorul de rând. Celsius Arctic 2 GTX sunt gândiți a fi folosiți de cicliștii pentru care iarna nu înseamnă nicio pauză de la pedalat. Sunt pantofi de mtb mulțumită tălpii de tip offroad și a faptului că poți instala doar plăcuțe mtb, cu 2 șuruburi nu 3 ca la șosea. Modelul de șosea similar se numește Fahrenheit și este identic cu excepția tălpii în care se pot instala plăcuțe pentru pedale de șosea.

pantofi Northwave Celsius Arctic 2 GTX 02

Am primit la test acești pantofi și până acum am apucat să-i folosim doar la temperaturi pozitive, cea mai mică fiind 2 grade, pe ploaie și lapoviță. Primul contact a fost fabulos, la cel mai serios mod posibil. Pantofii sunt extrem de confortabili și călduroși. Din specificațiile oficiale aflăm că temperatura recomandată de utilizare este între -25!!!!! și plus 5 grade.

Pantofii sunt atât de performanți mulțumită construcției și materialelor folosite. Vorbim nu doar de contribuția Northwave ci și de membrana Gore-Tex din interior. Este vorba de Koala care asigură o barieră de nepenetrat împotriva condițiilor meteo vitrege de afară.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talpa noilor Northwave Celsius Arctic 2 GTX e foarte rigidă chiar dacă nu este din carbon. Se numește Jaws Carbon Reinforced, iar rigiditatea vine de la faptul că plasticul este întărit cu carbon. Construcția părții superioare este sudată la cald. Cu alte cuvinte nu avem cusături pe unde să intre apa. Cu alte cuvinte interiorul este total izolat de exterior.

Închiderea noilor Arctic 2 GTX este facilă și rapidă. Vorbim de un șiret care se închide ușor fiind suficient să tragi de el. Peste șiret pantoful se închide cu două chingi elastice acoperind și protejând totul de elementele naturii.

Vom reveni cu detalii și o recenzie completă asupra acestor pantofi de ciclism.

Importator: BikeFun
Preț recomadnat: 945 Lei

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − 9 =