Acum citesti
POC introduce Eye Park pe casca Octal

Recent vorbeam despre noua versiune a căştii de protecţie Octal de la POC. Însă la vremea respectivă nu ştiam că odată cu introducerea sistemului MIPS, POC lucra şi la un sistem de „parcare” a ochelarilor de soare denumit Eye Park. Practic sistemul îţi permite să ridici puţin ochelarii de pe nas atâta vreme cât traversezi o secţiune întunecată de drum, fie că e vorba de o pădure deasă sau un tunel.

poc octal mips Eye Park 1 poc octal mips Eye Park 2

Ideea a venit într-o discuţie cu echipa profesionistă de şosea Garmin-Sharp Pro Cycling. Cum POC este sponsorul echipei compania a fost pe fază când cicliştii vorbeau între ei despre ideea ridicării temporare a ochelarilor de pe nas, dar fără a fi nevoie să-i scoată complet introducându-i într-un buzunar sau lăsându-i în maşina de asistenţă. Răspunsul celor de la POC a fost Eye Park, un sistem simplu cu doi magneţi, unul instalat pe cască şi unul pe ochelari, sistem ce permite ochelarilor să fie ridicaţi puţin însă suficient pentru a vedea pe sub ei atâta vreme cât traversezi porţiunea întunecată de drum. Se pare că în cursele profesioniste de şosea traversarea în cea mai mare viteză a tunelurilor în timp ce eşti la doar câţiva cm de adversar este o idee destul de intimidantă.

Vezi Comentarii (3)
  • Lentilele heliomate sunt intr-adevar o solutie insa acestea nu isi pot schimba culoarea atat de repede precum intri sau iesi dintr-un tunel spre exemplu. In functie de marca ochelarilor lentilele isi schimba culoare mai repede sau mai incet insa niciodata instantaneu.

  • Am eu ochelari cu lentile fotocromatice de la Uvex si imi pare rau de banii care i-am cheltuit pe ei… Cand intru in padure in zilele cu soare puternic nu mai vad nimic. Pana se deschid lentilele am si iesit. Daca stiu ca voi avea sectiuni de padure pe traseu si vreau sa merg tare prefer ochelarii cu lentila clara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 + twelve =