Acum citesti
absoluteBLACK a lansat foi ovale cu tratament oil slick cu prindere SRAM

absoluteBlack, producătorii unora dintre cele mai performante foi ovale de pe piață, se alătură valului de produse trendy oil slick. Primul pas este producția de foi ovale colorate cu prindere SRAM. Noile foi absoluteBlack PVD Rainbow sunt disponibile, însă la un preț pe măsură de 119.95 Euro. Dar nimic nu e prea mult dacă e vorba de aspectul bling al bicicletei…

Momentan doar foile cu prindere directă SRAM vor fi disponibile cu noul tratament PVD. Acestea sunt disponibile cu dimensiuni între 28t și 36t. Sunt disponibile doar variante Boost, cu un offset de 3 mm ce le face adaptate cadrelor cu butuc spate lat de 148 mm.

Întrebarea ce vine în mintea oricui e de unde vine diferența imensă de preț de aproape 45 Euro între foile normale, care sunt disponibile și în culorile negru, titan, auriu, portocaliu, roșu și mov și noul model oil slick. Motivul prețului este costul mare al procesului necesar pentru obținerea acestui aspect grafic.

PVD (Physical Vapor Deposition) este un proces în care aluminiul 7075 este acoperit cu un strat de titan. Acesta necesită o cameră perfect curată, mult mai mult decât una bine ventilată și aspirată.

Este nevoie practic de o cameră ce respectă norma ISO 1 ce permite existența a doar 12 particule sub 0.3 micrometri pe metrul cub. Practic e vorba de un mediu controlat precis. Orice particule din atmosferă ar interveni în procesul lipirii stratului de titan pe aluminiul foii.

Din acest motiv absoluteBlack PVD Rainbow are un preț premium. Procesul e mult mai scump decât o simplă anodizare. De asemenea, nu vor exista două foi cu tratament PVD identice, procesul crează scheme grafice diferite de fiecare dată.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului și cea a importatorului în România.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × five =