Acum citesti
350 de oameni au pornit cu bicicleta la mare

O dimineață de primăvară și un loc apropiat de ieșirea din București nu par a fi tocmai împrejurările care să anunțe o mare aventură, dar de această dată, aparențele cu greu pot înșela mai mult de atât. Cu Bicicleta la Mare a pornit la drum pentru al 6-lea an, grupul de participanți fiind acum compus din 350 de persoane, de toate vârstele, sexele și înarmați cu aproape toate bicicletele posibile.

cu_bicicleta_la_mare_2013

Evenimentul care își propune străbaterea drumul spre Litoral în două zile a debutat azi-dimineață la ora 9. Adunarea, la fel ca și plecarea, s-au dat în și din parcarea magazinului Lidl din Bulevardul Liviu Rebreanu. Acolo am putut fi martorul plutonului pestriț reunit cu ocazia acestei plimbări de o veritabilă anduranță: bărbați și femei, tineri și vârstnici, extremele fiind vârsta de 8 ani a unei participante și cea de 73 a unui participant, oameni cu cursiere, mountain bike-uri sau chiar cu biciclete orizontale. Unii mai experimentați, alții la prima întâlnire cu o asemenea aventură.

Înainte de plecare, Eduard Novak, noul președinte al FRC și campion paralimpic la Londra, i-a încurajat pe temerari și le-a urat succes în voiajul lor. Astăzi, cu toții vor străbate drumul până la stațiunea Amara, lung de 140 de kilometri, pentru ca mâine să mai parcurgă restul de 145 de kilometri rămași până la Năvodari, punctul terminus al călătoriei.

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − 8 =