Acum citesti
27 Plus, cu furcă fixă și cadru din titan, de la Falkenjagd

Când vrei o bicicletă exclusivistă, Falkenjagd reprezintă una dintre primele opțiuni. Toate bicicletele au finisaje de top, echipări pe care nu prea le întâlnești pe alte biciclete de serie, iar majoritatea cadrelor sunt construite din titan.

falkenjagd_5

Faptul că germanii mizează pe o furcă fixă este cumva o decizie logică: anvelopele voluminoase în dimensiunea 27plus sunt suficient de mari pentru a amortiza din șocurile de pe traseu. Nici rigiditatea cadrului nu a fost ignorată, ba chiar s-au făcut eforturi mari pentru a ridica ștacheta cât mai mult, căci țevile au diametre diferite și sunt hidroformate. Specificații care complică un pic datele problemei. Seat stay-urile sunt mai subțiri pentru a le putea permite flexarea verticală, contribuind astfel la un confort sporit.

falkenjagd_4

Frâna beneficiază de o prindere PostMount, ax X-12 pentru prinderea roții de spate cu o lățime de 148mm și Bottom Bracket lat de tip PressFit BB92. Acesta poate găzdui anvelope cu o lățime de până la 3 inch. Dacă totuși vei vrea să instalezi o furcă cu amortizor pe această bicicletă, trebuie să știi că a fost proiectată pentru o suspensie de maxim 100mm.

falkenjagd_3

În ceea ce privește geometria, aceasta vine cu un unghi al seat-tube-uui mai relaxat, ce are rolul de a plasa rider-ul spre roata de spate. Angrenajul este plasat mai jos, iar chainstay-ul ceva mai lung decât în cazul standardului, pentru a face bicicleta cât mai stabilă.

falkenjagd_2

Noul model Teleon 650+ continuă seria bicicletelor RS, fiind construit doar pentru concursurile de Cross Country.

falkenjagd_1

via Falkenjagd

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × one =