Acum citesti
Va fi Kilometrul Verde cea mai mare acțiune biciclistă de până acum?

Pentru a tăia din suspans, voi spune direct că răspunsul stă în fiecare dintre noi și cât de dispuși suntem să ne deplasăm până la autostrada A3, indiferent de domiciliul pe care îl avem.

Știu, știu. Este vară, este cald, unii vom fi la munte, alții la mare, alții la țară, alții avem treabă sau trebuie să mergem la cumpărături. Ce mai, sunt o grămadă de chestii cu care să motivăm absența de la Kilometru Verde. Creierul uman este perfect conceput pentru a crea scuze dintre cele mai elaborate.

Totuși, nu cred că este un așa mare sacrificiu pentru cei care au planuri pentru ultimul weekend din iunie să renunțe la ele. Până la urmă, câte autostrăzi urmează a mai fi inaugurate în proxima perioadă? Și câte din acestea de către bicicliști? Acum avem șansa să arătăm că nu mai suntem o minoritate, că existăm și că suntem în creștere. Că bicicleta nu este un moft pentru persoane imature sau o ocupație copilărească. Mass-media va fi cu ochii pe întregul eveniment, iar ecoul nu va fi unul neglijabil. Deloc!

Cât despre cei care au dubii cu privire la reușita Kilometrului Verde sau își spun Așa, și ce se va întâmpla? Se va schimba ceva? îi asigur că orice schimbare începe de undeva. Un pas mai timid, o acțiune mai mult sau mai puțin reușită, dar se creează un precedent, se creează un punct de plecare. Și nu uita: orice lucru pare imposibil înainte de a fi îndeplinit pentru prima oară!

Traian Goga, Redactor FreeRider.ro

Vezi Comentarii (14)
  • Nu cred ca mintea participantilor cauta scuze sa nu vina ci organizatorii care au zis ca vin 10000 de oameni au exagerat nerealist ducand in eroare si pe cei care scriu articolele si pe cei care chiar ii cred :))

  • ,,Că bicicleta nu este un moft pentru persoane imature sau o ocupație copilărească.”

    in limba romana, orice propozitie are si predicat.

  • Tot respectul pentru cine a gandit si organizat acest eveniment si pentru toti cei care il sprijina. Sper sa nu ploua. Sper sa ne strangem cat mai multi. Pacat ca trebiue sa evacuam autostrada asa repede.

  • @Dragos – interesant ce spui tu acolo. Dar despre figuri stilistice din limba romana ai citit? Dar despre formularea in asa fel incat sa sublinieze o idee sau sa transmita o stare? Nu de alta, dar se pare ca esti singurul care a remarcat lipsa predicatului ca o greseala.

  • Daca la Prima Evadare au fost circa 2500 de biciclisti…eu zic ca sunt sanse mari sa ajungem la 10.000. Este un eveniment unic in Romania, merita pe deplin o plimare pe autostrada. Reteta ideala : un grup de prieteni si multa voie buna…si va ramine o amintire frumoasa.

  • salut.este un eveniment foarte frumos si bine gandit dar sunt nedumerit in privinta unui lucru si as dorii sa imi raspunda cineva.plecam din ploiesti,ajungem pe autostrada si apoi ce facem?

  • Ideal ar fi ca deplasarea ciclistilor sa urmeze regulile auto. Prima banda este pentru mers (sa zicem 20 km/h), a doua este pentru depasiri (peste 30km/h). Ar fi mult mai sigur astfel.
    Regret doar ca nu o sa am sanse sa reusesc sa ajung pana la Ploiesti si sa ma intorc. Daca o sa fie atata lume pe autostrada… In sfarsit. Share the road!

  • @RoadRider am citit pe un site si am aflat ca in momentul in care ne intalnim cei din PL cu cei din B se va face o numerotare iar cei care vor sa plece spre casa vor fi liberi sa o faca.

  • ”Punctul de întâlnire al coloanelor de bicicliști va fi aproximativ la mijlocul autostrăzii. Coloanele vor opri paralel una lângă cealaltă între 12:30-13:00, orele când estimam că toți bicicliștii vor putea ajunge. În acest interval orar se vor face fotografiile care vor marca evenimentul şi se va anunța oficial numărul total al participanților. Apoi, dacă doriți să vă întoarceți, vă rugăm să vă deplasați pe celălalt sens de deplasare.”

  • @ RoadRider – acolo se punea virgula, nu e nici o metafora. M-a zgariat greseala aia. Plus ca articolul nu l-a scris un oarecare de pe strada ci o persoana cu pretentii, dupa cum s-a semnat. Oricum, a gresi e omeneste. Am fost si eu putin carcotas.

    @ beebe – evident ca ar fi superb sa nu fie prea mult soare si mai multi nori, dar fara apa.

    La ce foloseste codul ala de siguranta sau ce o fi el in afara de a enerva utilizatorii care vor sa posteze si a le irosi timpul si atentia pe nimic in ploaie?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 + eighteen =