Acum citesti
Retrospectiva 2012: investiții, biciclete, competiții și evenimente (Partea 1)

La final de an oboseala e deja de mult dată uitării. În vară, alergăm de la o competiție la alta pentru a fotografia, filma și a obține impresii de la concurenți, pedalăm la munte pentru a testa biciclete, componente, accesorii sau echipamente, iar printre altele trebuie să găsim suficient timp pentru a scrie articolele. Așa se desfășoară activitatea noastră în sezon. Dar nu te gândi că în extrasezon suntem relaxați. Lucrăm intens la proiectele pentru anul viitor, nu lăsăm pedalatul deoparte nici în ruptul capului și dedicăm mai mult timp articolelor care ne ocupă mult timp, cum ar fi tutorialele de service sau ghidurile de achiziționare. Pe scurt, la asta se rezumă activitatea noastră de anul acesta. Dar voi intra imediat în detalii.

1.Conceptul 2012

Dezvoltarea echipei

A fost prioritară pentru anul acesta, iar acum la final ne trezim în total cinci colegi și alți trei colaboratori, toți focusați pe același scop: să-ți oferim informații cât mai rapid și cu amănunt de detalii. Prima și singura regulă care se aplică celor care fac parte din echipa FreeRider.ro este simplă: pasiunea pentru biciclete trebuie să primeze, altfel eforturile sunt în zadar. Tot în momentul când începi să scrii pentru FreeRider.ro ai întotdeauna libertatea de a-ți exprima deschis părerea despre o anumită competiție sau un anumit produs. A prezenta mereu atât părțile pozitive dar și pe cele negative ale unui produs testat nu a fost mereu pe placul tuturor, însă echidistanța s-a dovedit într-un final a fi de mare ajutor pentru toată lumea.

Probabil cea mai mare reușită a echipei au fost relațiile durabile dezvoltate cu toți cei din domeniu, fără a exclude vreodată pe cineva, fără a ignora și fără a trece pe lista neagră. Asta, deorece suntem prieteni și cu cei care nu ne consideră prieteni.

Investiții

În 2012 cea mai importantă investiție a fost atelierul FreeRider.ro. Nu doar că este complet echipat, dar am făcut poate cea mai importantă achiziție: standurile de test pentru cadre și furci. Investiția a fost considerabilă însă acum avem o bază solidă: după ce demontăm bicicletele, putem măsura valorile oferite de rigiditate și confortul cadrului, dar și cursa maximă sau rigiditatea unei furci. Aceste date sunt relevante de asemenea atunci când comparăm calitatea cadrelor. De asemenea, putem să știm cu exactitate cui îi este adresat un anumit cadru hardtail sau full suspension. Iar dacă noi știm asta, automat o vei afla și tu.

Nu în ultimul rând, trebuie să amintesc în cadrul capitolului investiții, de mascota noastră, care din 2012 a prins o formă și chiar viață. Omulețul verde a putut fi întrezărit la diverse evenimente ce s-au desfășurat anul acesta.

Parteneri

Numărul de parteneri ai FreeRider.ro a crescut pentru 2012. Le mulțumim tuturor celor care au avut încredere în acest concept și au ales să colaboreze cu noi. Așa cum este de așteptat, ne vom menține la cote înalte, pentru a satisface și cele mai exigente pretenții ale clienților noștri dar și ale organizatorilor de concursuri care susțin necondiționat site-ul FreeRider.ro.

Suport pentru utilizatori

Nu suntem un magazin sau un comerciant ce vinde publicului larg, însă suportul pentru utilizatorii FreeRider.ro a crescut din punct de vedere al calității, dorind să devenim astfel un etalon și pentru cei implicați în industrie. În acest moment reușim să răspundem mailurilor într-un timp foarte scurt și să oferim sugestii rapide pentru toți cei care adresează întrebări pe forum, chiar dacă acesta din urmă nu reprezintă o prioritate în dezvoltarea conceptului.

2.Competiții și evenimente

În 2012 un lucru mi-a rămas clar întipărit în minte. Nicio competiție fără soare și căldură. Și ce căldură! Ca în niciun an până în prezent, soarele ne-a însoțit la toate competițiile la care am luat parte, fie pentru reportaj, fie ca participanți. Să le abordăm în ordine cronologică.

Argeș Winter Race

A fost frig și a fost zăpadă. Dar asta nu a oprit pe nimeni să ia parte la cursa din Pădurea Trivale. Căzăuturi și peripeții care s-au transformat mai apoi în subiecte de amuzament pentru participanți.

Triathlon Winter Challenge

La începutul lui martie se desfășoară Triathlon Winter Challenge. La debutul primăverii, cel puțin din punct de vedere calendaristic, zapda încă nu părea că o să se topească prea repede.

Decathlon

FreeRider.ro organizează primul eveniment al acestui an în magazinul Decathlon din Berceni, la finele lunii martie. Pe lângă demonstrațiile cu bicicletele, oferim sfaturi și cursuri gratuite de mecanică pentru cei prezenți.

Masă Critică Târgu Mureș

Nu este ceva total ieșit din comun ca autoritățile să le mai dea cu tifla cetățenilor când vine vorba de drepturile lor. Uneori însă, aceștia conștientizează adevărata putere pe care o au și astfel se petrec acțiuni ca și cea din aprilie din Târgu Mureș. După ce Primăria a interzis accesul bicicletelor pe carosabil și pe trotuar, la aflarea veștii că atât spațiile de agrement cât și parcurile urmau să devină zone interzise acestui vehicul, 1500 de bicicliști au luat cu asalt centrul orașului și au tras un semnal puternic de alarmă.

Expobike 

Se desfășoară a 3a ediție a ExpoBike, imediat după mijlocul lunii aprilie. Participanții sunt prezenți în număr mai mare, iar numărul de vizitatori s-a anunțat (oficial) a fi în creștere, reflectând interesul în creștere al românilor pentru biciclete.

Prima Evadare 

Nicio altă competiție din România nu a reușit să strângă mai mulți participanți la start. Peste 2.100 de bicicliști s-au adunat în fața Academiei de Poliție pentru a lua start în goana nebună către Lacul Snagov, propulsând astfel competiția printre cele mai populare din România.

Doar stabilirea punctelor de filmare și fotografiere, a necesitat planificarea cu două zile înaintea competiției, pentru a găsi punctele optime. Filmul realizat și publicat în aceeași zi a competiției, de către FreeRider.ro, poate fi văzut mai jos.

Vezi filmarea aici.

Turul Sibiului

Anul 2012 nu a făcut decât să consolideze impresia lăsată de competiția sibiană cu un an în urmă, aceea de cursă organizată cu o precizie metronomică, țintind a deveni printre cele mai faimoase din această parte a Europei. FreeRider.ro a fost alături de cei 147 de rutieri participanți toate cele 5 zile ale competiției și a transmis toată acțiunea la cald, indiferent că s-a petrecut pe străzile Sibiului ori pe culmile Făgărașului.

DHS Corvin Maraton

În ultima zi a lunii iunie are loc la Hunedoara DHS Corvin Maraton, care ureșește să strângă 480 de participanți la strat. Căldura mare și puținele locuri umbrite, îi pune la grele încercări pe concurenți. Peisajele însă reușesc să mai atenueze din disconfortul termic, alimentând confortul vizual.

Rezumatul video, aici.

Maratonul Vinului

La Urlați, încă de dimineață temperaturile din termometre erau foarte mari, urmând să atingă cote alarmante la orele prânzului. Cu peste 40 de grade în termometre, concursul a fost destul de dificil pentru cei care nu s-au hidratat corespunzător. Un participant a fost găsit pe traseu inconștient și transportat de uregnță către Spitalul Municipal din Ploiești.

Filmarea, aici.

SkirtBike

Ediția de vară a SkirtBike a creat furori prin oraș dar și printre băieții care au luat parte la marșul desfășurat în București.

Tare ca Piatra

Prima competiție de downhill a anului la care participăm și de unde relatăm are loc la Piatra Neamț. Pe un traseu foarte rapid, competiția s-a bucurat și de spectatorii prezenți pe margine.

Rezumatul video, aici.

EuroBike și Cupa Mondială de Downhill de la Leogang

Luna septembrie, cea mai bogată în evenimente, începe în forță cu EuroBike, cea mai mare expoziție de biciclete din lume, precedată apoi de Cupa Mondială de Downhill de la Leogang. Cu povești ce ar putea încăpea în mai multe pagini de website, ne întoarcem cu zâmbetul pe buze și cu o poftă incredibilă pentru coborâri.

Cheile Grădiștei: XCO și Downhill

Într-un singur weekend, luăm parte la două evenimente: Cheile Grădiștei XCO și Surmont Gravity Jam. Un weekend foarte reușit, deoarece ambele trasee și ambii organizatori au câte ceva de arătat. Deși la ora desfășurării competiției de XCO vremea nu a fost foarte prietenoasă, participanții nu au ezitat să se alinieze la start pentru un traseu care-mi amintește foarte mult de competițiile din afara țării.

Proba de downhill, din cadrul Surmont Gravity Jam, a cuprins două trasee, suficient de tehnice încât să te trezești zburând peste ghidon într-un moment de neatenție.

Bike Fest

Cel mai mare eveniment urban al acestui an s-a desfășurat lângă Casa Poporului și a pus la încercare capacitățile biciclistului urban de a trece peste diverse probe cu obstacole, pentru a intra în posesia premiilor. Acestea au fost de altfel important, primele poziții primind câte o bicicletă.

Tot în cadrul Bike Fest are punct de pornire și SkirtBike, ediția de toamnă. Plecarea, poate fi văzută aici.

AMIA BMX & MTB Park

La finele lunii se lansează lângă București AMIA BMX & MTB Park, ce curpinde un traseu de BMX Race, cu potențial de dezvoltare și pentru cursele de 4x.

Romanian Corporate Sports

La început de octombrie, cu căldura încă la cote admirabile, tot din fața Academiei de Poliție iau startul și participanții la Romanian Corporate Sports, care este un succes imediat datorită traseului accesibil. FreeRider.ro oferă service gratuit pentru participanți și o demonstrație de trial.

Cei mai zâmbăreți participanți de la toate competițiile din acest an, se pare că s-au întrunit la competiția din Pădurea Băneasa. Filmarea, aici.

Marele marș al bicicliștilor

Sezonul se încheie apoteotic cu marele marș al bicicliștilor, în București. Mii de bicicliști ivadează străzile Capitalei pentru a-și cere dreptul pentru condiții civilizate de pedalat.

Filmarea, aici.

Pe scurt, acesta este anul 2012 în imagini statice sau în mișcare. Ne-am plimbat, ne-am distrat, am stat cu sufletul la gură dar din păcate nu am reușit să luăm parte la toate competițiile din țară, datorită timpului care este atât de comprimat. Însă pentru 2013, vom încerca din răsputeri să dedicăm mai mult timp competițiilor, fie ele pe munte sau pe șosea.

Continuarea mâine, în partea a 2a.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 − six =