Acum citesti
Bicicleta mea (81): DHS Matrix

Marcel ne trimite o fotografie cu bicicleta sa, un DHS Matrix și ne împărtășește câteva cuvinte despre povestea acesteia:

dhs_matrix_fr

Un salut calduros pentru toata comunitatea „FREE RIDER”, eu ma numesc Marcel Big si dupa aproape 10 ani mi-am cumparat din nou o bicicleta. Un DHS Full Suspension MATRIX 2645, 21 viteze. O bicicleta ieftina dar cu performante foarte bune pentru un incepator, oricum scopul era sa trec la o alta forma de miscare decat cea standard (alergare, mers la sala, etc…) asa ca scopul a fost atins, din cele 7 zile din saptamana, 5 zile a cate 2, 3 sau 4 ore ma plimb cu Bicicleta, fac pe zi aproximativ 20 – 25 km.

In ciuda faptului ca acesta Bicicleta este pentru drumurile off-road nu stiu cat bine ar rezista printre pietre, drumuri abrupte sau alte obstacole naturale. Baiatul de la magazinul de unde am cumparata-o, mi-a spus ca daca nu o sa sar prea multe borduri, o sa ma tine mult! Acum sincer, la pretul asta nu stiu cat de mult ma poate tine… Si oricum sper sa am cat mai putine probleme cu acest Model Matrix, plus ca am si 2 ani garantie dar nu stiu cat de seriosi sunt cei de la DHS. In cateva zile voi merge pana la service-ul lor din Bucuresti, pentru cateva informatii referitoare la ce am voie sa modific pe perioada garantiei.

Bicicleta momentan nu are nici un upgrade deoarece pana acum s-a comportat foarte bine. Pe viitor sigur o sa beneficieze de niste cauciucuri ceva mai late, o alta culoare si un set aparatori de noroi.
Un mic detaliu pentru cei din Bucuresti cum pedalez eu 🙂 … 20 de minute din Piata Unirii (Sfanta Vineri) pana pe Theodor Pallady (Ozana), am mers pe drumul principal pe tot acest traseu. Pot spune ca am facut un timp acceptabil … 🙂
Recunosc ca dupa ce am intrat in acesta lume cu multe Biciclete, deja visez la ceva mai performanta, ca de exemplu la un „GT Zaskar 100 Hans Rey”, pret: 5500€… 🙂 Dar toate la timpul lor.

DHS MATRIX – Acest model are urmatoarele specificatii:
Cadru: 420 mm, otel cu suspensie
Furca: Suspensie
Janta: 26”x36H, dubla aluminiu
Frana: „V” brake aluminiu
Foaie: 24x34x42T
Pinion: 7V Shimano TOURNEY TZ21
Schimbator fata: Shimano TOURNEY TZ30
Schimbator spate: Shimano TOURNEY TX35
Manete schimbator: Rapid fire Shimano TOURNEY ASTEF402

Vezi Comentarii (6)
  • Daca tot vrei sa ii iei anvelope noi pentru dat in oras, te-as sfatui sa incerci niste slick-uri. Schwalbe Big Apple, Fat Frank, Crazy Bob (de exemplu). O sa ai o surpriza placuta. Numai bine!

  • Felicitari pentru achizitie, spor la pedalat si asa iti vei da seama exact ce doresti de la o bicicleta achizitionand ceva ieftin si mergand cu ea, restul e can-can . Cand iti vei da seama cu adevarat ce-ti doresti poti strange banutii si in functie de bugetul alocat stii exact ce sa-ti cumperi sa nu cazi in plasa „vanzatorilor” care vor sa se imbogateasca prin inselarea clientilor 🙂 vanzand lucruri care nu-si merita pretul, aviz celor care tot recomanda biciclete scumpe, nu intotdeauna si nu toate asa zisele biciclete scumpe isi merita pretul, ii inteleg pe cei care vand dar pana la un punct.

  • Salut priteni! Recunosc ca nu m-am carat cu o bicicleta scumpa niciodata, asa ca nu vrea sa ma bag in niste discutii pe care nu le cunosc.

    Dupa o luna si pot spune ca ma cam deranjeaza un pic greutatea dar nu mult, nu fac ceva iesit din comun cu ea. Pedalez ca nebunul si mai injur cand imi deschide un sofer usa in fata mea, noroc ca sunt atent si ca stau la o distanta mai mare de ei, si o alta problema, multi soferi se opres pe prima banda fara sa se uite ca este foarte aglomerat pe drum si dau drumul la semnalizare si vorbesc la telefon (ii doare in **** de bunul simt de restul din trafic). Nu stiu daca voi aveti aceeasi impresie, dar dupa parerea mea, taximetristi sunt nesimtiti!

    Raspuns pentru @Dramaj: Eu am luat pretul de pe un site, scuze daca am gresit… Nu a fost cu intentie. Oricum nu stiu daca este asa performanta, dar mie imi place cum arata. 🙂

    Raspuns pentru @hurricane: Sa imi sugerezi o bicicleta foarte buna si foarte ieftina, sunt bucuros sa ma consiliezi pentru urmatoarea achizitie. 🙂

    Multumesc si pentru @ovidenie, @urbanist.. Respect 4 All 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × four =