Acum citesti
Acroșaj între un biciclist și un șofer

Cu greu se poate stabili vina în acest caz, dar Ce trebuie să rețineți din această situație, este că o privire peste umăr atunci când schimbați direcția de mers (și vă aflați pe biciclete) este mereu utilă.

Trimis de către Christian Peter.

Vezi Comentarii (20)
  • Se vede clar , un mesaj subliminal !! Soferul este primarul Timisoarei care uraste toti biciclistii inclusiv pe cei din Bucuresti.

  • „Cu greu se poate stabili vina în acest caz” imi cer scuze pt jignirile urmatoare insa sunteti la fel de „ciobani” ca inculpatul din video facand o asemenea afirmatie ; aveam pretentii de la o asemenea „firma” … probabil trebuie sa revizuiti accesul celor care au acces sa posteze …

  • 1. nu se depaseste pe partea dreapta !!! ;
    2. este foarte riscant sa treci razant pe langa masinile parcate (aici dubita alba) mai ales daca nu ai vizibilitate;
    3. cel care a filmat trebuia sa opreasca.

  • EU SUNT CEL CARE A FILMAT
    Eu sunt cel care a filmat și a văzut exact ce s-a întâmplat, așa că vreau să clarific unele lucruri care nu se văd pe video sau v-au scăpat.
    1) Șoferul vorbea la telefonul mobil.
    2) Șoferul a accelerat EXACT atunci când biciclistul s-a strecurat. Se vede asta clar în video. Biciclistul a crezut că are timp să se bage dar… șoferul terminase de vorbit la telefon. 🙂
    3) Față de șoferii din față, care se vede clar că au o distanța în dreapta mai mare față de mașinile parcate, mașina de care s-a lovit biciclistul a trecut foarte aproape de duba parcată COMPLET ILEGAL, care mușcă mult mai mult din carosabil decât alte mașini parcate.
    4) Așa e, trebuia să opresc dar a) am văzut că biciclistul nu era rănit și b) eram în criză de timp să ajung la Prefectură să ridic niște acte urgente (apostile) pentru un client care mă aștepta la birou(l meu de traduceri) să plece în Germania.
    5) Vinovații, în opinia mea de biciclist „electric” care face mii de kilometri anual cu bicicleta NUMAI în traficul bucureștean (nu folosesc bicicleta pentru agrement!) sunt A) POLIȚIA care nu a ridicat duba parcată ÎN MOD CRIMINAL B) PRIMĂRIA care, pe un bulevard EXTREM de lat și PERICULOS, nu asigură o pistă de biciclete PRACTICABILĂ.

  • ptr autorul filmarii

    1. esti foarte subiectiv. Sa zicem ca te credem ca soferul vorbea la telefon… dar cum am putea sa te credem ca soferul a accelerat sa loveasca biciclistul?!?!? soferul a urmat masinile din fata care deja se pusesera in miscare.
    2. De ce era duba parcata aiurea? Se vede ca duba este parcata pe o alveola, si ca nu depaseste bordura decat cu 50 cm… ceea ce nu putem spune despre masinile parcate pe langa duba.
    3. biciclistul este destul de neinspirat, pe langa faptul ca te a depasit aiurea, putea macar sa incetineasca la trecerea pe langa duba, avand in vedere ca nu vedea mare lucru de coltul dubei. Ar fi fost utila si o casca, mai ales ca avea de gand sa faca schemele alea.
    4. soferul a fost foarte calm. Eu luam biciclistul si ma opream cu el la politie.

  • #Peter Christian
    Iti acord dreptate pentru ce ai scris tu mai sus, dar vina este clar a biciclistului indiferent de faptul ca soferul vorbea la telefon sau ca a accelerat.
    Clar, biciclistul trebuia sa se asigure pentru acea depasire.
    Nu stiu cat de „prost” sa fi fost soferul sa accelereze si sa traga dreapta astfel incat sa incurce si mai mult biciclistul.

  • Singurul BOU din tot videoclipul asta este BIZONUL de pe bicicleta!
    Si eu merg cu bicicleta in traficul bucurestean, dar si cu masina. Daca eram eu soferul il luam de guler si il duceam la prima sectie de politie.

    Si acum sa ma explic:
    Te-a depasit prin dreapta ( ca deh ..se grabea si nu avea timp sa stea in coada ), ceea ce nu e tocmai ok, apoi si-a pierdut un pic echilibrul si dat peste masina… Cu ce e de vina soferul?? Crezi ca il vede in oglinda ( iti zic eu ..te vedea maxim pe tine , retardatul era in punctul mort ). plus ca soferul nu si-a schimbat directia de mers( nu a virat nici dreapta nici stanga ) , dar prostul da!

  • Buna ziua !

    Una peste alta, de vina ca sa nu mai ne dam toti cu parerea, este retardul care a pus minivanul ala asa, nu doar ca e parcat prost, ci si neregulamentar pe trotuar ! stima !

  • @Peter Christian

    Probabil tu nu esti sofer si nu prea cunosti regulile de circulatie. Desi un minim tot trebuie sa cunosti, mai ales ca esti biciclist si deci, participant in trafic.
    Soferul este pe banda lui, vorbeste la telefon, merge incet, tu te aproprii de el, mai mult ca sigur ca, pe tine te-a observat in oglinda, dar nu prea avea cum sa-l observe si pe cercopitecul care a venit in viteza prin dreapta ta si a intrat in unghi intre masina si duba.
    De vazut in oglinda sigur nu l-a vazut, asa ca pica faza cu acceleratul in momentul in care cercopitecul s-a apropriat cu bicicleta.
    Daca nu ai idee de legislatie/condus, nu este nici o problema, dar lasa-te de pedalat si nu mai acuza gratuit.
    Dupa mine ar trebui introdusa obligativitatea sustinerii unui curs de legislatie rutiera, urmat de examen pentru toti participantii din trafic, inclusiv biciclistii!!!
    PS: Sunt atat sofer, cat si biciclist de multi ani in traficul Bucurestean!

  • Ceea ce trebuie să rețină bicicliștii e clar.
    Ceea ce trebuie să rețină autoritățile e că nu s-ar întâmpla așa ceva (sau mai grav!) dacă ar exista piste de biciclete dedicate și ni s-ar garanta și nouă, bicicliștilor, măcar un metru de bandă pe carosabil, ca în toate țările civilizate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen − 2 =