Acum citesti
Traseul de downhill de la Sinaia Happy Bear Trail: galerie foto

Ieri am dat o tură pe la Sinaia, ca să vedem cum se prezintă traseul de downhill, după ce a fost refăcut. Pe lângă porțiunea mai veche, cosmetizată, există și o porțiune nouă, care îți va pune la încercare abilitățile de coborât în viteză.

Dificultatea traseului este medie, dar dificilă pe anumite porțiuni, datorită coborârilor verticale. Evident, cei care nu vor să-și complice viața, pot alege chicken line-ul și vor scăpa ieftin. Există 3 porțiuni foarte abrupte, una aproape de start, unde cobori înclinat pe rădăcini și alte două pe care vei coborî vertical: una pe pietre și cealaltă pe rădăcini cu pietre.

Ținând cont de faptul că ieri a plouat torențial când am ajuns, traseul era alunecos. Dacă în prima parte a traseului anvelopele au făcut față condițiilor și au oferit suficientă aderența, deja în a doua parte, roata de spate a bicicletei reușea să scape de sub control, forțându-mă să frânez pentru a nu părăsi prematur traseul.

Există și un road gap aproape de finalul traseului, pe care vei reuși să-l dai, propulsat de un kicker construit din lemn. De asemenea, va trebui să mai ai grijă la unele pasaje, pe care va trebui să te strecori printre pietre. Cu toate acestea, fiecare piatră care reprezintă un potențial pericol este marcată corespunzător, cu vopsea.

Până la baza traseului se poate ajunge cu automobilul, de unde vei lua telegondola până la Cota 1400. Tariful este de 54 de lei, pentru 5 urcări, iar dacă nimerești într-o zi ploioasă, ai la dispoziție și un furtun cu care să-ți speli bicicleta. Un traseu accesibil care merită încercat, mai ales că se află destul de aproape de București, dar și de alte mari orașe.

Vezi Comentarii (8)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − three =