Acum citesti
Traseu bicicletă – Macin bike & hike

Munții Măcin sunt potriviți pentru bicicletă. În jurul lor, chiar și pe sus, peste ei, există o rețea întreagă de poteci și drumuri forestiere. Cele mai evidente trasee pe care le poți face aici cu bicicleta sunt turle scurtă și lungă de la concursul de mtb care are loc în zonă, Măcin Mountain Fun. Însă dacă vrei și altceva, găsești.

Eu am ales să explorez puțin și, din păcate, nu am reușit sa documentez întreg traseul pe care mi l-am propus, dar ceva tot a ieșit. Inițial îmi propusesem o tură mai lungă, desenata acasă pe hărțile OSM, dar fiind conștient că la fața locului este posibil să nu pot pedala pe unde am schițat drumul.

Și așa a și fost, potecile găsite existând, dar fiind extrem de vechi, neparcurse și invadate de vegetație. Așa că m-am rezumat la tura pe care știam ca o pot face, mai precis traseul punct roșu Valea Cozluk Varful Conaciu. De fapt este traseu de drumeție, dar care poate fi parcurs fără probleme și pe bicicletă. Are doar 12 km, dar, la o adică, îl poți parcurge de mai multe ori în aceeași zi, până îți faci numărul de calorii consumate!

Tura începe de la locul de start al concursului Macin Mountain Fun, iar pentru început este pe drum forestier, drum de pământ și iarbă. Ulterior se transformă în potecă. În mare este vorba despre o singură urcare mare și o singură coborâre mare, dar luat la detaliu, mai există o coborâre și urcare mică pe la mijloc.

Tura nu este deosebit de grea sau tehnică însă unele urcări este posibil să le faci cu push-bike, nu doar pentru că sunt abrupte, dar sunt și ceva mai tehnice. Coborârea la fel, nimic deosebit de tehnic, însă treaba asta este subiectivă întrucât experiența fiecăruia contează la cât de tehnică ți se pare o coborâre.

În total au ieșit 12,5 km cu o diferență de nivel de 310 m. Nu este ceva spectaculos, pentru cei “deosebit” de antrenați, dar este o tură frumoasă, sălbatică, cu drum de țară și poteca, zone tehnice și trail, care poate fi chiar suficientă pentru o jumătate de zi de pedalat.

Track-ul gps îl poti downloada de aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen + eleven =