Acum citesti
Pedalând prin Ţara Lăpuşului

Îndată ce am trecut la ora de vară am reluat obiceiul ieşirilor cu bicicleta, în cursul săptămânii. În acelaşi timp odată cu tura de faţă au început weeekendurile în care am alternat ieşirile pe skiuri, cu cele cu bicicleta. Astfel tura din Defileul Lăpuşului are statutul de prima tură oficială pe 2014.

tara_lapusului

Marian vine cu propunerea de traseu şi astfel că duminică dimineaţă, în formaţie de 7, ne îndreptăm spre localitatea Prislop, judeţul Maramureş. Traseul pe care îl vom parcurge ne va duce prin sate aflate dealuri, ce se înalţă de-o parte şi de el alta a râului Lăpuş.

Verdele ce e tot mai crud şi pomii care sunt deja în floare ne vor însoţi de-a lungul celor aproximativ 52 de kilometri pe care i-a înregistrat gps-ul la sfârşitul turei. Asfaltul din satul Prislop îl părăsim aproape imediat după ce pornim şi înaintăm pe un drum ce ne duce în culme de deal. În cea mai mare parte acesta se desfăşoară printre parcele agricole, fiind când de lut, de pământ, când înierbat.

tara_lapusului_2

Continuând pe curbă de nivel, ocolim satul Buteasa iar apoi ne bucurăm de o coborâre mai lungă până la apele Lăpuşului. Un panou mare, ce conţine o hartă cu întreaga zonă ce se află de-a lungul Defileul Lăpuşului ne întâmpină chiar înainte de a trece pe podul pe râu. Mai târziu aveam să mai trecem şi pe lângă alte panouri similare.

Articolul integral poate fi citit pe blog-ul Banda Roșie, unde a fost publicat inițial.
Foto: Marian Poară
Text: Alina Cîrja

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + 9 =