Acum citesti
DIRTJUMP : 360 pe rampa

360 este un trick care arata bine. Si va capta atentia auditoriului de fiecare data. Oricum, este unul din trick-urile pe care trebuie sa le cunosti la Dirt Jump, fiind baza multor altor trick-uri.

Primul pas este sa iti gasesti saritura cu care te simti stapan pe tine, confortabil. Nu trebuie sa te arunci din prima la o saritura mare pe care nu o stapanesti.Daca vei face asta sunt sanse foarte mari de a te lovi.

In esenta , cand executi un 360 pierzi viteza in aer, asa ca trebuie sa-ti gasesti saritura potrivita, avand o viteza medie.Pentru a executa un 360 trebuie sa iti alegi directia in care urmeaza sa te rotesti. Daca doresti sa te rotesti in partea stanga trebuie sa intorci capul in partea stanga (lucru valabil si pentru directia opusa). In momentul in care te desprinzi cu roata de fata de kicker, incepei sa iti rotiti capul in partea dorita, astfel se va roti si bicicleta in partea in care ai rotit si capul.

Daca in timpul rotatiei nu iti mentii rotirea capului pana la aterizare te vei opri din rotatie si probabil vei cadea. Trebuie sa privesti in spatele umarului pentru a vedea aterizarea, asa te vei simti in siguranta. Atunci cand vei vedea aterizarea trebuie sa diminuezi rotatia si sa iti concentratezi privirea numai pe aterizare.

Daca o sa iti mentii rotirea capului o sa te suprarotesti si mai mult ca sigur vei cadea. Executand un 360 nu prea ai timp sa gandesti, dar un lucru elementar pe care trebuie sa il ai mereu in minte este sa iti mentineti bicicleta paralela cu aterizarea. Daca vei fi prea pe fata sau prea pe spate exista riscul sa te accidentezi.

Pe scurt :

1.Alege-ti o viteza potrivita, nici prea mica deoarece nu mai poti continua trick-ul pina la final, dar nici prea mare.

2.Imediat dupa desprinderea rotii de kicker intorci capul spre stanga sau spre dreapta si tragi de bicicleta in aceeasi directie.

3.Priveste in spatele umarului pentru a vedea aterizarea. Diminueaza rotatia si concetreaza-te pe aterizare

Urmeste filmul de mai jos pentru a intelege trick-ul mai bine. Un film oferit de FreeRider TV.

Vezi Comentarii (7)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 11 =