Acum citesti
Cum urci un obstacol ?

macheta_urcat_bordura

In acest articol iti vom prezenta cateva tehnici pentru a urca o bordura sau a urca un oarecare obstacol.
Primul pas – explicat in Figura 1 din imaginea alaturata. Apropiete pentru inceput cu viteza mica de obstacol. Cand te aflii in fata acestuia, trage de ghidon in sus. Daca ai o viteza relativ mica ar trebui sa ai suficienta propulsie cat sa urci roata de fata.

Al 2-lea pas – Odata roata de sus urcata, va trebui sa tragi si roata de spate dupa tine. Cum se face asta? Te lasi cu toata greutatea pe partea de fata a bicicletei. Iti impingi corpul catre in fata. Pentru inceput vei putea actiona si frana de fata, astfel incat roata de spate sa se ridice mai usor si sa urce obstacolul. ( Figura 2 )

Al 3-lea pas – Pentru a urca roata de spate, este necesar ca picioarele tale sa aiba pozitia din figura 4 ( stanga jos in chenarul mic ). Daca nu vrei sa executi urcarea prin actionarea franei de fata, va trebui sa te ajuti cu picioarele ca sa urci spatele bicicletei. Pozitia talpilor pe pedale trebuie sa se situeze undeva la 40 de grade, daca beneficiezi si de pedale cu crampoane cu atat mai usor iti va fi. Deoarece piciorul prinde pedala si o trage in sus.

Al 4-lea pas – Ar trebui sa fii deja sus. O scurta recapitulare : tragi de ghidon in sus, urci roata de fata. Apoi iti lasi toata greutatea corpului catre in fata si-ti folosesti picioarele pentru a trage bicicleta in sus.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − six =