Acum citesti
Cum ma balansez pe roata de fata?

balans_roata_spate1
Acest trick a fost facut cunoscut publicului foarte larg in filmul Mission Impossible 2, atunci cand Tom Cruise (evident ca era un cascador care s-a ocupat de treaba murdara) face un trick mergand pe roata din fata a motoclicletei sale.Toata operatiunea se numeste „balance” si nu implica foarte multa tehnica, ci mai degraba foarte mult echilibru.

Pasul 1 – Mergi cu bicicleta la o viteza constanta destul de mica, pentru a putea experimenta forta de franare a bicicleti tale. Actioneaza incet frana incercand sa te lasi pe partea din fata a bicicletei tale, mai precis sa te apleci peste ghidon.

Pasul 2 – Odata ce ai prins viteza mai mare, incearca sa repeti miscarea de a te lasa pe fata, dar treptat, odata cu micosrarea vitezei bicicletei tale. Secretul acestei miscari consta in coordonarea perfecta dintre viteza, forta de franare si balansul tau pe partea din fata a bicicletei. Un trick care ar trebui sa iasa din prima incercare, dar pe o distanta extrem de scurta. ATENTIE ! Riscul de a cadea peste bicicleta este foarte mare, totul depinde de cat de mult te lasi pe partea din fata si cat de puternic franezi.

Aceasta miscare te va ajuta in continuare si la executarea altor trickuri, spre exemplu 180 pe roata din fata.

Vezi Comentariu (1)
  • Un lucru pe care multi il gresesc este acela ca daca bicicleta se lasa prea mult pe fata se sperie si uita sa elibereze frana si automat cad peste ghidon.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 5 =