Acum citesti
Cum cobor o bordura ?

rating_cum_cobor_o_borduraExista mai multe tehnici prin care poate fi abordata coborarea unei borduri. In termeni specifici se numeste „fishing”, termen ce deriva din engleza si semnfica „pescuit”.
Poarta aceasta denumire deoarece presupune coborarea unei borduri mai intai cu roata din spate, apoi cu roata in fata. Fishig-ul se poate realiza in doua moduri : de pe loc sau din mers. Principiul pentru ambele variante este acelasi. Totusi, precizam din start ca cei care vor sa-l faca stand pe loc, trebuie sa invete trackstand-ul.

Cum se realizeaza insa acest trick din mers ?

Pasul  1 – trebuie sa mergi cat mai aproape de marginea bordurii de pe care vrei sa coboi, nu foarte pe muchie pentru ca exista riscul ca una din roti sa-ti scape. O distanta decenta de 10 cm ar trebui sa fie suficienta sa poti realiza trick-ul in siguranta.

Pasul 2 – aceasta este unul dintre cei mai importanti pasi, cel de care depinde daca trick-ul iti va reusi sau nu. In mers trebuie sa-ti lasi greutatea putin pe roata din fata, astfel incat roata de spate sa se ridice de la sol. Poti face asta fie prin actionarea usoara a franei de fata sau pur si simplu impingandu-ti greutatea corpului in peste ghidon. Sufiecient cat sa te ridici, deci nu mult.

Pasul 3 – odata ce roata de spate este deja ridicata, va trebui sa-ti muti greutatea corpului spre dreapta sau spre stanga, depinde pe ce parte cobori respectiva bordura. Miscarea se face din picioare, pur si simplu tragi bicicleta catre dreapta ( ca in poza ).

Pasul 4 – imediat ce roata de spate s-a desprins de la sol si este ghidata catre partea din dreapta, va trebui sa tragi si roata de fata de pe bordura tot spre dreapta. Trick-ul se executa foarte rapid in general si coordonarea miscarilor este foarte importanta.

Poti incerca acest trick la o bordura foarte joasa, la viteza foarte mica : ridici roata de spate – cu ajutorul franei daca nu poti altfel, impingi cu ajutorul picioarelor bicicleta catre dreapta ( sau stanga depinde cum faci trick-ul ), apoi imediat si roata de fata. Este unul dintre cele mai simple trick-uri, cu toate acestea fiind destul de eye-catching daca este facut la o viteza mai mare sau cu rapiditate.Stapanirea acestui trick te va ajuta si pe viitor la realizarea altora precum „fishing”-ul la 180 de grade.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 4 =