Acum citesti
Sa WTB Jaxon V Comp

Saua Jaxon V este o sa special conceputa pentru bicicletele de Dirt Jump si poate fi regasita pe numeroase modele de biciclete comercializate in zilele noastre. Nu vine doar ca echipare standard ci poate fi achizitionata chiar si separat pentru apoximativ 90 de lei. Ca o scurta introducere, vrem sa-ti reamintim cu ce produs avem de-a face : este modelul utilizat de catre Geoff Gulevich, John Cowan sau Jamie Goldmann, toti renumiti pentru performantele excelente la probele de Dirt Jump.

In afara politicii de marketing, care dicteaza in general racolarea de rideri foarte cunoscuti pentru a promova produse, am vrut sa vedem ce se ascunde in spatele acestei imagini puternice.

Saua WTB Jaxon V Comp ofera un confort restrans pentru distante lungi, datorita dimensiunilor sale reduse. Bineinteles ca vor fi foarte putin persoane care o vor achizitiona doar pentru a se plimba cu bicicleta, misiunea acesteia fiind satisfacerea unui alt segment de clienti. Din punct de vedere al protectiilor laterale, am vazut sei care se descurcau mai bine dupa cazaturi zdravene : exista zone de protectie pe laterale, dar nu suficiente cat sa nu zgarie zona sezutului.

Segmentul din plastic tare menit sa acopere zona din spate a acestei sei, nu deranjeaza si nu “agata” riderul in timpul trick-urilor. Sinele de prindere a seii au un diametru generos de 8 mm si-ti vor garanta ca nu vei rupe saua dupa o aterizare nereusita. Acestea insa au si consecinte asupra greutatii seii : 450 de grame pune Jaxon V pe cantar, o valoare destul de mare.

WTB Jaxon V este oferita in doua versiuni : Comp, cea despre care discutam in acest articol si modelul Race. Aceasta din urma este mai scumpa, ofera o constructie asemanatoare insa aspectul este diferit : utilizeaza materiale albe combinate cu materiale cu imprimeuri “army”. Diferenta de pret intre cele doua este de aproximativ 30 de lei, in conditiile in care modelul standard COMP este oferit pentru aproximativ 90 de lei. Nu este deloc o sa ieftina, insa este un model care-ti va fi de folos in timp, datorita rezistentei crescute la lovituri. O recomandam pentru DirtJump dar si pentru unele BMX-uri, in cazul in care n-ai nimic impotriva ca saua sa fie ceva mai lata si mai mica. Estetic vorbind, montarea acesteia pe un BMX nu provoaca niciun orgasm, dar daca privesti partea utila o sa fii multumit. Fata de modelul BBB BSD42 Dirtbase, saua Jaxon V se plaseaza in urma acesteia la capitolul confort.

Greutate : 450 grame (patina scurta)

Utilizare : DirtJump

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 4 =